CEZ vrea sa vanda o participatie din parcul eolian din Dobrogea

0
427
Guvernul va subventiona in 2015 mai multa energie verde, dar spune ca pretul nu va creste
Certificatele verzi care nu vor mai fi platite de marii consumatori de energie vor fi incluse in facturile tuturor celorlalti consumatori
CEZ vrea sa vanda o participatie din parcul eolian din Dobrogea
CEZ vrea sa vanda o participatie din parcul eolian din Dobrogea

Compania ceha CEZ analizeaza oportunitatea vanzarii unei participatii minoritare din parcul eolian de la Fantanele-Cogealac, din judetul Constanta, spune Adrian Borotea, director de afaceri corporatiste in cadrul CEZ Romania. “Actionarul investigheaza aceasta optiune, dar pana acum nu a fost luata o decizie finala”, a aratat Borotea.

Parcul eolian al CEZ de la Fantanele-Cogealac este cel mai mare de pe uscat din Europa si are o capacitate de 600 MW. Proiectul a necesitat o investitie totala de 1,1 miliarde de euro. CEZ a achizitionat acest proiect in 2008 de la dezvoltatorul Continental Wind Partners. Parcul eolian este echipat cu 240 de turbine eoliene produse de General Electric. In ultimii ani, Romania a atras investitii de peste patru miliarde de euro in sectorul eolian, datorita potentialului natural al tarii si datorita schemei generoase de sustinere a producerii de energie eoliana. Dobrogea este considerata regiunea cu cel mai mare potential eolian din sud-estul Europei si a doua de pe intregul continent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.