Chevron a renuntat la explorarea de gaze de sist in Lituania

0
403
Tribunalul Ia?i a respins cererea GISC de suspendare a efectelor acordurilor de mediu ob?inute de Chevron
Gazele de sist. Ce se ascunde in spatele raspunsurilor oferite de seful Chevron Romania
Chevron a renuntat la explorarea de gaze de sist in Lituania
Chevron a renuntat la explorarea de gaze de sist in Lituania

Grupul energetic american Chevron a decis sa se retraga din procedura de licitatie pentru a explora gaze de sist in Lituania, motivandu-si decizia prin cadrul legal incomplet, a anuntat marti guvernul de la Vilnius, informeaza Reuters.

De altfel, Chevron a fost singura companie interesata sa caute hidrocarburi neconventionale intr-un perimetru de 1.800 kilometri patrati din vestul Lituaniei, iar in urma cu o luna guvernul lituanian a acordat companiei americane dreptul de a efectua lucrari de explorare in acea zona.

Expertii estimeaza ca zona Silute-Taurage ar putea contine rezerve recuperabile din punct de vedere tehnic de pana la 80 miliarde de metri cubi de gaze.

In Romania, compania Chevron va amplasa prima sonda de explorare a gazelor de sist in localitatea vasluiana Silistea, comuna Pungesti dupa ce a obtinut avizele necesare in acest sens. In urma solicitarilor facute de Chevron la Consiliul Judetean (CJ) Vaslui, institutia a eliberat o prima autorizatie de constructie si amplasare a sondei.

Chevron Romania mai detine trei certificate de urbanism la nivelul judetului Vaslui pentru explorare in vederea identificarii eventualelor rezerve de gaze de sist. Pentru perimetrele de la Paltinis (Bacesti) si Popeni (Gagesti), compania petroliera detine acordul de mediu, iar pentru perimetrul Puiesti se afla in procedura de evaluare a impactului asupra mediului in ceea ce priveste amplasarea sondelor de explorare.

De asemenea, anul trecut grupul energetic american Chevron a castigat licitatia pentru a explorarea gazelor de sist pentru blocul Olesska, din vestul Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.