Chimioterapia verde – un nou tratament impotriva cancerului

0
763
Chimioterapia verde – un nou tratament împotriva cancerului
Chimioterapia verde – un nou tratament impotriva cancerului
Chimioterapia verde – un nou tratament impotriva cancerului

Termenul de chimioterapie verde vine de la tratamentul bazat pe legume verzi, in special broccoli. Cercetatorii au descoperit un tratament pe baza de capsule cu seminte de broccoli care previne cancerul bucal, la gat sau creier.

Varza, conopida si broccoli contin o mare cantitate de sulforafan, un com­pus fitochimic care distruge bacterii, potrivit Mediafax. Noi teste de laborator au demonstrat ca extractul de germeni din broccoli poate proteja soarecii in fata cancerului bucal, astfel oamenii de stiinta sunt pregatiti sa testeze aceaste rezultate si pe oameni.

Medicul Julie Bauman, de la Universitatea din Pittsburgh, a declarat: „Cei cau s-au vindecat de cancerul la gat sau la creier se confrunta totusi cu un risc ridicat de aparitie a cancerului bucal sau la esofag, care, de cele mai multe ori, se poate dovedi fatal. Ne dorim sa dezvoltam o substanta naturala, sigura pentru a proteja zonele unde celulele canceroase se pot forma”, citeaza Media­fax.

Potrivit studiului citat, soarecilor ana­lizati li s-a administrat sulfo­rafan timp de mai multe luni, observandu-se o reducere semnificativa a numa­rului si impactului celulelor tumorale.

Chimioterapia verde presupune putine resurse si poate fi aplicata cu succes in tarile in curs de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.