China ajuta Ucraina sa-si reduca dependenta de gaze naturale

0
317
China ajută Ucraina să-şi reduca dependenţa de gaze naturale
China ajuta Ucraina sa-si reduca dependenta de gaze naturale

Compania ucraineana Naftogaz, care detine monopolul de stat in domeniul gazelor naturale, va primi un imprumut de 3,7 miliarde de dolari din partea Chinei, care o va ajuta sa scada consumul de gaze naturale, relateaza RIA Novosti, potrivit Mediafax.

Imprumutul acordat Naftogaz este garantat de statul ucrainean, a anuntat guvernul de la Kiev. Programul finantat de imprumutul din China vizeaza substituirea consumului de gaze naturale cu carbune in centrale electrice si constructia de facilitati de gazeificare a carbunelui.

Ucraina, puternic dependenta de importurile de gaze naturale din Rusia, vrea sa substituie un consum anual de 4 miliarde de metri cubi de gaze naturale cu carbune. Economia tarii ar economisi astfel 1,5 miliarde de dolari anual, se arata intr-un comunicat al guvernului.

Ucraina importa aproximativ doua treimi din cantitatea de gaze naturale necesare pentru consum. Pretul este calculat printr-un mecanism care ia in calcul cotatia petrolului, iar in ultima perioada a urcat puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.