China spera sa progreseze pas cu pas catre reducerea emisiilor

reducerea emisiilor

Dezvoltarea unei economii cu emisii reduse ar trebui sa se produca gradual, in concordanta cu nevoile tarii, a declarat recent in cadrul unei conferinte pe teme de mediu, vice-ministrul mediului chinez, Zhou Jian.

El a spus ca tara este intr-un proces de industrializare accelerata dar, tinand cont de populatia imensa, venitul pe cap de locuitor este inca foarte mic, astfel incat prioritatile prezentului sunt reducerea saraciei, dezvoltarea economica, scaderea somajului si modernizarea.

“Fiind cea mai mare tara in curs de dezvoltare din lume, China nu intelege sa scada consumul de combustibili fosili cum ar fi carbunele pentru o economie cu emisii reduse, ci sa faca eforturi pentru a imbunatati eficienta energetica si a reduce astfel amprenta carbonica a unitatii de PIB”, a spus el.

Economia cu emisii reduse inseamna un sistem economic in care atat consumul energetic cat si poluarea sunt scazute, eliberand astfel o cantitate minima de gaze cu efect de sera in biosfera.

Zhou a spus ca un astfel de sistem economic este o alegere strategica in lupta impotriva incalzirii globale, iar planurile pe termen lung ale Chinei ar trebui sa includa studiul, absorbtia si implementarea acestei ideologii, accelerarea si devansarea proiectelor strategice. In acelasi timp, ar trebui sa incurajeze auto-inovatia si dezvoltarea de tehnologii si produse cu un impact redus asupra mediului.

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente