Experti din Marea Britanie atentioneaza asupra posibilelor pene de curent

Conform unui sondaj realizat de BBC, experti din domeniul energetic atentioneaza ca, in conditiile actuale, Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un risc “inacceptabil” de pene de curent in urmatorii 10 ani .

S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca, pana in 2015, noua centrale electrice alimentate cu carbune sau gaze naturale vor trebui inchise din cauza directivei UE legata de ploaia acida, iar guvernul a amanat prea mult aplicarea politicilor legate de securitatea energetica. In plus, patru centrale nucleare vechi vor fi la randul lor inchise in aceeasi perioada. Totusi, expertii tin sa sublinieze ca nu este vorba de o criza iminenta.

eficienta energetica
Unii dintre expertii care si-au exprimat opinia au spus ca orice deficit energetic pe termen scurt va fi rezolvat cu ajutorul centralelor pe gaze naturale, ceea ce nu ajuta cu nimic planurile de combatere a incalzirii globale.

Unii dintre expertii care si-au exprimat opinia au spus ca orice deficit energetic pe termen scurt va fi rezolvat cu ajutorul centralelor pe gaze naturale, ceea ce nu ajuta cu nimic planurile de combatere a incalzirii globale. Altii au spus ca exista riscuri, iar acestea sunt cauzate de paralizarea sau compromiterea unor elemente importante ale politicii energetice nationale. Opinia generala a respondentilor a fost ca ambitiile guvernului legate de energia nucleara nu se vor realiza din cauza lipsei capacitatii industriale necesare. Atingerea tintelor legate de energia regenerabila este de asemenea considerata putin probabila, atat din cauza lipsei dorintei politice cat si a dificultatilor tehnologice.

Expertii au cerut luarea de masuri urgente pentru captarea si stocarea dioxidului de carbon produs de centralele pe baza de carbune, guvernul urmand sa ia in curand o decizie in aceasta privinta.

Mike O”Brien, ministrul de stat pentru energie si schimbari climaterice, a spus: “Sunt multe variante la dispozitia guvernului pentru asigurarea aprovizionarii cu energie – nu doar pentru urmatorii cativa ani ci si dupa 2015… Fiti siguri ca ne vom folosi de aceste variante pentru a pastra luminile aprinse.”

Anumite surse spun ca guvernul cu siguranta nu va permite stingerea luminilor, chiar daca asta va insemna suspendarea planurilor de combatere a incalzirii globale.

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente