CIA vrea sa controleze schimbarile climatice

CIA vrea sa controleze schimbarile climatice
CIA vrea sa controleze schimbarile climatice
CIA vrea sa controleze schimbarile climatice

Agentia americana de informatii CIA, nu se limiteaza doar la adunarea de informatii despre puterile si inamicii straini ai Statelor Unite, ci si de problemele climatice. CIA cerceteaza variantele prin care ar putea altera mediul, astfel incat sa elimine schimbarile climatice. In acesta faza, au fost alocati 630.

Studiul se extinde pe o perioada de 21 de luni si este realizat de catre Academia Nationala de Stiinte, un grup nonprofit care consiliaza guvernul. Raportul final al studiului despre manipularea climei Pamantului va fi publicat in toamna anului 2014.

Studiul se concentreaza in special pe doua tehnici ale geo ingineriei: managementul radiatiilor solare, tehnica prin care sunt trimise in spatiu obiecte cu scopul de a bloca radiatiile solare si eliminarea dioxidului de carbon, care prevede eliminarea dioxidului de carbon din atmosfera. Aceasta din urma tehnica poate fi realizata printr-o serie de metode, de la structuri care se hranesc cu dioxidul de carbon din aer, pana la metode de capturare a dioxidului de carbon care ajunge in aer.

Scopul final al studiului este acela de a prezinte o perspectiva stiintifica care sa ofere o baza informativa solida si care respecta principiile etice, astfel incat publicul sa cunoasca mai multe despre geo inginerie.

Motivele pentru care sunt interesati cei de la CIA de aceasta cercetare raman inca necunoscute,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *