Colectare selectiva a deseurilor pe litoral

0
397
Colectare selectivă a deșeurilor pe litoral
Colectare selectiva a deseurilor pe litoral

ONG Mare Nostrum, impreuna cu Eco-Rom Ambalaje, anunta lansarea unei noi campanii de colectare selectiva a deseurilor pe litoralul romanesc.

Campania de promovare si constientizare asupra necesitatii colectarii selective a deseurilor se va desfasura pe Plaja Vadu, de-a lungul a 3 sambete din luna august si prima sambata a lunii septembrie a anului curent. Voluntarii Mare Nostrum vor informa turistii aflati pe plaja si vor imparti saci special inscriptionati pentru colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje: hartie, plastic, aluminiu si sticla. Aceste deseuri trebuie depozitate de turisti intr-un singur loc pe plaja, iar la sfarsitul zilei, sacii vor fi ridicati de catre o firma specializata de colectare pentru a fi transportati la un centru de reciclare.

Eco-Rom Ambalaje este cea mai importanta organizatie de indeplinire a obligatiilor legale de reciclare a deseurilor de ambalaje si detinatoarea licentei marcii „Punctul Verde” in Romania. Prin demararea acestei campanii, in parteneriat cu ONG Mare Nostrum, cele doua organizatii doresc sa aduca in atentia turistilor necesitatea colectarii selective a deseurilor, in vederea economisirii resurselor naturale existente, respectiv a reciclarii.

„25% din populatia Romaniei beneficiaza de sistemul de colectare selectiva pus la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje si ne bucuram ca turistii de pe litoral se vor alatura acestora! In plus, vom urmari si vom monitoriza activitatile realizate astfel incat sa ne asiguram ca ceea ce populatia depune selectiv ajunge in centrele de reciclare.’’ a declarat Sorin Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

“Scopul acestea campanii este acela de a intelege faptul ca suntem cu totii responsabili de starea de salubritate a plajelor noastre. Colectarea selectiva a deseurilor din jurul nostru este o problema ce tine de atitudinea si de responsabilitatea fiecaruia dintre noi, de respectul pe care ni-l acordam noua ca indivizi si, implicit, mediului in care traim”, a declarat Mihaela Candea, Director Executiv ONG Mare Nostrum.

In prezent, locuitorii orasului Constanta au acces la sistemul de colectare selectiva prin prezenta a 170 de puncte de colectare, puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primariei Orasului Constanta si al societatii de salubritate SC POLARIS M HOLDING SRL. In plus, in Constanta, exista 12.000 de gospodarii care beneficiaza de sistemul de colectare selectiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.