Afla care sunt cele mai apropiate puncte de colectare selectiva in orasul tau

Afla care sunt cele mai apropiate puncte de colectare selectiva in orasul tau

Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei “Punctul Verde” in Romania si cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a lansat campania de informare, educare si responsabilizare cu privire la colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje: „Ai colectat, Ai castigat!”

Ai colectat, ai castigat

Campania se deruleaza in perioada 18 iunie – 28 iulie 2012, in 23 de orase din tara, localitati-cheie in care Eco-Rom Ambalaje sustine dezvoltarea serviciilor de colectare selectiva: Alexandria, Arad, Baia Mare, Bacau, Brasov, Craiova, Cluj, Constanta, Deva, Focsani, Iasi, Medias, Ploiesti, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Slobozia, Targu Jiu, Targu Mures, Tulcea, Zalau, inclusiv Bucuresti – sectorul 1, sectorul 2, sectorul 3, sectorul 6.

„Campania „Ai colectat, Ai castigat!”face parte dintr-o serie de initiative pe care le derulam anual cu obiectivul de a informa si educa cetatenii pentru a colecta selectiv deseurile de ambalaje in vederea reciclarii. Selectarea deseurilor acasa trebuie sa devina o obisnuinta si un mod de viata, fiind unica solutie pentru a trimite deseurile catre reciclare si a avea, astfel, o viata mai sanatoasa si mai prietenoasa cu mediul” , a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Astfel, cetatenii care vin in perioada 25 iunie – 28 iulie la containerele de colectare selectiva amplasate in orasul lor si aduc minimum 10 deseuri de ambalaje au sansa de a castiga premii eco pe loc si de a intra in tombola pentru Marele Premiu, un autoturism. Mecanismul de inscriere in tombola este foarte simplu. Participantul va primi, de la promoterii colectarii selective, pentru fiecare 10 deseuri de ambalaje, un tichet razuibil pe care este inscris un cod unic. Pentru a intra in tombola pentru premiul cel mare, participantul are la dispozitie doua modalitati: sa inscrie codul unic de pe tichet pe site-ul campaniei: www.ColecteazaSelectiv.ro sau sa il trimita prin sms la 1899, numar cu tarif normal, valabil in toate retelele de telefonie mobila (Vodafone, Orange, Cosmote si Zapp).

AFLĂ CARE SUNT CELE MAI APROPIATE PUNCTE DE COLECTARE SELECTIVĂ

Mai mult decat atat, daca participantii isi conving si prietenii sa colecteze selectiv alaturi de ei, sansele lor la marele premiu cresc proportional. Pentru fiecare prieten adus la punct, care colecteaza la randul sau minimum 10 deseuri de ambalaje, participantul primeste un tichet in plus, avand astfel inca o sansa de a castiga un premiu eco pe loc si o sansa in plus la tombola pentru castigarea Marelui Premiu.

Totodata, orasul care va strange cele mai multe cantitati de deseuri de ambalaje are sansa de a primi din partea Eco-Rom Ambalaje o zona de picnic complet amenajata.

O familie de trei persoane din Romania genereaza anual o tona de deseuri. Jumatate din aceasta cantitate poate fi reciclata. Deseurile de ambalaje se regasesc intr-un procent de 15%, iar acestea, colectate selectiv si reciclate, devin materie prima pentru produse noi.

„Colectarea selectiva a deseurilor este un efort minim prin care fiecare dintre noi poate contribui la salvarea resurselor naturale si la mentinerea unui mediu curat si sanatos. Prin aceasta campanie dorim sa le multumim tuturor cetatenilor care au raspuns eforturilor noastre si ale partenerilor locali – primarii si operatori de salubritate. Ii asiguram ca facem eforturi pentru a imbunatati serviciile si, cel mai important, ii asiguram ca deseurile ajung sa fie reciclate si transformate in resurse noi. Ii asteptam pe toti la punctele de colectare in urmatoarea perioada cu multe premii, dar si cu informatii utile”, a mai declarat Sorin Cristian Popescu.

Astfel, in sectoarele 1 si 6 bucurestenii sunt asteptati la punctele de colectare in fiecare luni, miercuri si vineri, in intervalul orar 16:00-19:00 unde promoterii colectarii selective ii vor surprinde cu tichete razuibile si zeci de premii eco, precum si in weekend, sambata, in intervalul orar 10:00-13:00 cand pot fi surprinsi la puncte de promoterii biciclisti. In sectoarele 2 si 3, promoterii colectarii selective vor fi la puncte martea si joia, in intervalul orar 16:00-19:00, iar promoterii biciclisti, in fiecare zi de sambata, in intervalul orar 10:00-13:00.

In prezent, locuitorii celor patru sectoare din Bucuresti au acces la sistemul de colectare selectiva prin prezenta a 397 de puncte de colectare, puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primariei Sectorului 1, Primariei Sectorului 2, Primariei Sectorului 3 si Primariei Sectorului 6 si al societatilor de salubritate ROMPREST SERVICII SA, SC SUPERCOM SA, SC ROSAL GRUP SA si SC URBAN SA, astfel: 171 de puncte de colectare in sectorul 1, 91 de puncte in sectorul 2, 35 de puncte in sectorul 3 si 100 de puncte in sectorul 6. In plus, in sectorul 6 exista 500 de gospodarii care beneficiaza de sistemul de colectare selectiva cu saci: galben pentru plastic si metal si albastru pentru hartie-carton.

Prin campania „Ai colectat? Ai castigat!”, Eco-Rom Ambalaje urmareste cresterea interesului populatiei pentru colectarea selectiva, astfel incat cantitati importante de deseuri de ambalaje sa nu mai fie irosite la groapa de gunoi, ci valorificate si reciclate.

Mai multe detalii despre campanie, precum si informatii despre colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje pot fi aflate accesand site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *