Consiliere gratuita pentru producatorii de legume-fructe care vor sa infiinteze centre de colectare si procesare prin PNDR

Consiliere gratuita pentru producatorii de legume-fructe care vor sa infiinteze centre de colectare si procesare prin PNDR

Producatorii de legume si fructe din vestul tarii vor primi sprijin si consiliere gratuita pentru accesarea Masurilor 121 si 123 din PNDR in vederea infiintarii centrelor de colectare si procesare.

Ministerul Agriculturii va lansa in perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 noi sesiuni de depunere de proiecte pentru masurile 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”, respectiv 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), fiind acordata prioritate producatorilor din sectorul legumicol, care sunt incurajati sa acceseze fonduri europene pentru infiintarea centrelor de colectare si procesare a fructelor si legumelor.

In acest scop, Biroul Regional Vest al Unitatii de Sprijin a Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala organizeaza sedinte de lucru in comunele din Regiunea Vest recunoscute drept bazine legumicole, informeaza Ministerul Agriculturii.

In paralel, orice persoana interesata este invitata la sediul din Timisoara al Biroului, str.Andrei Saguna, nr.3, bl. U5, tel: 0256-232579; 0736 354 194; fax: 0256-232578; e-mail: [email protected] Personalul Unitatii de Sprijin va oferi informatii privind conditiile de eligibilitate a solicitantilor si a cheltuielilor, procedurile de elaborare, depunere si implementare a unui proiect, dar si exemple de bune practici din experienta altor beneficiari.

Ce cheltuieli necesare infiintarii centrelor de colectare si procesare a legumelor si fructelor pot fi finantate prin cele doua masuri din PNDR?

Cele doua masuri permit realizarea de investitii pe intreg teritoriul Romaniei, atat in mediul rural, cat si in mediul urban. Un centru de colectare si procesare a fructelor si legumelor finantat prin Masura 123 va putea fi amplasat in mediul rural, aproape de exploatatiile agricole ale producatorilor, sau in mediul urban, in apropiere de aglomerarile de consumatori. Masura 123 asigura finantarea constructiilor, a liniilor de procesare, dar si a mijloacelor de transport specializate necesare aprovizionarii sau desfacerii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente