Comisia Europeana monitorizeaza in Romania stadiul inchiderii gropilor urbane de deseuri

Suceava nu are niciun depozit de de?euri func?ional
Comisia Europeana monitorizeaza in Romania stadiul inchiderii gropilor urbane de deseuri

In zilele 19 si 20 iunie, judetul Satu Mare, mai exact depozitele urbane de deseuri menajere din resedinta de judet si cele din Carei, Negresti-Oas si Tasnad au fost vizitate de un reprezentant al Uniunii Europene.

Vizita s-a desfasurat cu implicarea Agentiei de Protectia Mediului Satu Mare, a reprezentantilor Garzii de Mediu, a firmelor care se ocupa de inchiderea gropilor de gunoi si, nu in ultimul rand, reprezentantul Consiliului Judetean Satu Mare, in persoana Angelei Bura.

Consultanti international se afla in Romania

Comisia Europeana vrea sa realizeze un studiu amplu de evaluare tehnica a unor aspecte privind depozitarea deseurilor in Romania. Printre judetele nominalizate a fi vizitate in vederea intocmirii studiului mentionat mai sus a fost inclus si Satu Mare.

Actiunea de Monitorizare se realizeaza prin Directia Generala de Mediu a Comisiei Europene. Acest organism european a intocmit un contract cu o societate specializata pentru examinarea aspectelor monitorizate.

Realizarea obiectivelor propuse de Comisia Europeana implica vizitarea unor depozite de deseuri deja declarate inchise.
In acest context au fost vizitate la noi in judet gropile urbane – Negresti-Oas (care in timp va fi dezafectata si ecologizata, dupa care va ramane cadrul natural nepoluat), Satu Mare, Carei, Tasnad, dar si groapa ecologica de la Doba, la cererea expresa a consultantului international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *