Comisie pentru supravegherea rezervelor de energie ale Romaniei

Studiu GE: "Pân? în 2025, consumul de gaze va cre?te cu peste o treime fa?? de nivelul actual"
Comisie pentru supravegherea rezervelor de energie ale Romaniei

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a emis un Ordin privind constituirea Comisiei care coordoneaza controlul si supravegherea stocurilor minime de siguranta pentru titei si produse petroliere.

Comisia este formata dintr-un director al Directiei Politici Industriale, avand calitatea de presedinte, un director – Corpul de control al ministrului, cu calitatea de vicepresedinte, un director general – directia generala buget, financiar, contabilitate, cu calitatea de membru, un consilier – Corpul de control al ministrului cu calitatea de membru si un consilier – Directia politici industriale, cu calitatea de secretar, scrie Agerpres.

Atributiile Comisiei sunt tinerea evidentei lunare a stocurilor minime de siguranta la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale si la operatorii economici desemnati prin hotarare a Guvernului.

De asemenea, aceasta poate propune modul de utilizare a stocurilor minime de siguranta in cazul aparitiei unei disfunctionalitati in aprovizionarea cu produse petroliere a pietei interne, controlarea utilizarii stocurilor minime de siguranta in cazul aparitiei unei disfunctionalitati in aprovizionarea cu produse petroliere a pietei interne, precum si un grafic de deplasari trimestrial pentru verificarea mentinerii stocurilor minime de siguranta, prin sondaj, la operatorii economici desemnati.

In plus, Comisia poate aplica sanctiunile prevazute la art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 54/2002 privind constituirea si mentinerea stocurilor minime de siguranta pentru titei si produse petroliere, probata cu modificari si completari prin Legea ne. 667/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit Ordinului MECMA, verificarea stocurilor minime de siguranta se face prin controlul prin sondaj al existentei fizice a stocurilor raportate lunar de catre operatorii economici.

Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale si operatorii economici desemnati anual prin hotarare a Guvernului au obligatia ca pana la data de 10 a fiecarei luni sa raporteze situatia stocurilor minime de siguranta inventariate, precizand sortimentele, cantitatile si depozitele unde se afla acestea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *