Compania buzoiana Romcarbon infiinteaza o companie de colectare a deseurilor plastice

0
427
Compania buzoiană Romcarbon înfiinţează o companie de colectare a deşeurilor plastice
Compania buzoiana Romcarbon infiinteaza o companie de colectare a deseurilor plastice

Compania buzoiana Romcarbon SA va deveni actionarul unei noi societati. In acest sens, producatorul de mase plastice va participa ca asociat unic la capitalul social in valoare de 25.000 de euro al unei noi societati comerciale cu raspundere limitata si anume Romcarbon Deutschland Gmbh cu sediul in Germania.

Potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti, noua societate va avea ca obiect principal de activitate colectarea deseurilor din material plastic, urmand ca societatea buzoiana sa devina actionar unic cu drepturi depline in cadrul viitoarei firme.

In luna octombrie, compania buzoiana anunta ca isi va majora capitalul in cadrul unei societati in curs de infiintare, SC Greensort Recycling SRL si al unei firme taiwaneze, vanzandu-si, totodata, dreptul de actionar majoritar asupra SC Sigurec International SRL. Astfel, aceasta participa la capitalul social al SC Greensort Recycling SRL cu suma de 20.400 de lei care reprezinta 51 la suta din capitalul social al firmei. SC Greensort Recycling SRL va avea ca obiect principal de activitate recuperarea materialelor reciclabile sortate, Romcarbon SA fiind, de altfel, asociat cu drepturi depline in cadrul viitoarei firme. Totodata, compania buzoiana va deveni actionar la capitalul social al Kang Yang Biotehnology CO.LTD, societate cu sediul in Taiwan, prin achizitionarea unui numar de 139.000 de parti sociale care reprezinta 4,8097 la suta din capitalul acesteia, la un pret de 46.500 de euro.

La sfarsitul lunii septembrie, producatorul buzoian a inregistrat o pierdere de peste 3,3 milioane de lei, cu o cifra de afaceri de peste 97 de milioane de lei, rezultatul net din acest an a reprezentat pierderi, cifra de afaceri obtinuta dupa primele noua luni din an inregistrand insa cea mai mare valoare din ultimii trei ani.

La sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului, Romcarbon detinea actiuni in cadrul a 13 societati comerciale in valoare totala de peste 26,3 de milioane de lei. In luna februarie, societatea a achizitionat 14.316 actiuni, reprezentand 60 la suta din capitalul social al SC Taipei Cimeo, pentru care a platit suma de 62.040 de lei. Totodata, in luna iunie, firma buzoiana a mai achizitionat 25 de parti sociale, reprezentand 25 la suta din capitalul social al Eco Pack Management SRL, pentru care a platit suma de 220.175 lei.

SC Romcarbon SA a inregistrat la sfarsitul anului 2011 o cifra de afaceri de 107 milioane de lei, cu 5,26 la suta mai putin decat valoarea inregistrata in anul 2010. Compania detine sase centre de profit, pentru polipropilena din care rezulta saci tesuti, polistiren expandat din care rezulta caserole pentru sectorul alimentar si placi pentru pardoseli, polietilena din care rezulta ambalaje (folii, pungi, saci, huse si sacose), pentru materialele de protectie, pentru filtrele si sistemele de filtrare, precum si pentru produsele din PVC. O mare parte a produselor realizate din polistiren, polietilena si polipropilena sunt exportate in tari precum Belgia, Germania, Bulgaria si Ungaria. Romcarbon SA este principalul furnizor de filtre auto, materiale de protectie, polipropilena, polietilena, produse PVC si polistiren expandat. Societatea are ca principal actionar compania taiwaneza Living Plastic Industry cu 32,85 la suta. In actionariat se mai regasesc Unitai International Corporation cu 20,84 la suta si fondul de investitii Eastern Eagle Fund cu 14,20 la suta.

Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti, fiind de altfel una dintre cele mai bune societati buzoiene. In primele zece luni din acest an, actiunile Romcarbon au crescut cu 2,76 la suta. Daca la sfarsitul anului 2011, pretul unei actiuni Romcarbon era de 0,1669 lei, la data de 1 noiembrie 2012 valoarea acesteia a crescut la 0,1715 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.