Conferinta „Conventia Primarilor – initiativa europeana pentru energie durabila” a fost organizata la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau

Credite pentru proiecte de eficiență energetică
Conferinta "Conventia Primarilor - initiativa europeana pentru energie durabila" a fost organizata la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau
Conferinta „Conventia Primarilor – initiativa europeana pentru energie durabila” a fost organizata la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau

In luna noiembrie in Aula Universitatii Vasile Alecsandri s-a desfasurat conferinta Conventia Primarilor – initiativa europeana pentru energie durabila, eveniment organizat in colaborare cu Primaria Municipiului Bacau si Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului Bucuresti. Initiata in cadrul proiectului „Towards 100 % RES rural communities”, conferinta s-a dovedit a fi un eveniment de mare amploare care a starnit interesul specialistilor si al publicului larg.

In cadrul prelegerilor a fost prezentat rolul miscarii europene Conventia Primarilor (Covenat of Mayors) pentru atragerea comunitatilor locale in efortul de combatere a schimbarilor climatice prin utilizarea energiilor regenerabile si masuri de crestere a eficientei energetice. S-au expus de asemenea etapele realizarii Planurilor de Actiune pentru Energie Durabila si s-au prezentat exemple concrete din proiectele derulate in cadrul programului Intelligent Energy Europe. Unul din aceste exemple, care a suscitat interes deosebit, a fost Planul de Actiune pentru Energie Durabila al municipiului Bacau, prezentat de Agentia de Dezvoltare Locala.

Dezbaterile care au avut loc au reliefat si unele aspecte care ar trebui imbunatatite in activitatea Conventiei Primarilor, principala problema find legata de lipsa suportului financiar sau a sustinerii pentru accesarea unor programe de finantare favorabile.

Universitatea Vasile Alecsandri, o prezenta mereu activa in promovarea surselor regenerabile de energie, a realizat in cadrul proiectului „Towards 100 % RES rural communities” Planul de Actiune pentru Energie Durabila pentru 12 comunitati rurale din judetul Bacau, devenite membre ale Conventiei Primarilor in cadrul proiectului mentionat anterior.

La conferinta au participat reprezentanti ai Primariei si Prefecturii Bacau, ai Consiliului Judetean Bacau, Agentiei de Mediu, Camerei de Comert si Industrie si ai principalelor societatilor comerciale de pe aria municipiului si judetului Bacau, studenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *