Ministrii Mediului din intreaga lume se intalnesc la Nairobi pentru Consiliul UNEP

Locurile de munc? verzi sunt o modalitate de sprijin a economiei
Ministrii Mediului din intreaga lume se intalnesc la Nairobi pentru Consiliul UNEP
Ministrii Mediului din intreaga lume se intalnesc la Nairobi pentru Consiliul UNEP

In perioada 18- 22 februarie au loc lucrarile Consiliului de Administratie UNEP, la sediul Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) de la Nairobi, Kenya.

Delegatia Romaniei, condusa de Secretarul de Stat in cadrul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Elena Dumitru, a participat la deschiderea oficiala a acestei reuniuni, realizata in prezenta presedintelui Republicii Kenya, domnul Mwai Kibaki.

Sesiunea Consiliului de Guvernare al UNEP se desfasoara in acest an sub sloganul ”Rio+20: de la rezultate la implementare”, fiind considerata prima reuniune universala care vizeaza consolidarea si intarirea UNEP ca principal for la nivel international in domeniul mediului, in contextul dezvoltarii durabile.

In prima zi a dezbaterilor a avut loc evenimentul organizat de UNEP, referitor la rolul acestuia in agenda de dezvoltare post-2015, obiectivele de dezvoltare durabile si consumul si productia durabile.

Cu aceasta ocazie, Secretarul de Stat, Elena Dumitru a avut o interventie prin care a subliniat necesitatea dezvoltarii si actualizarii cu prioritate a unui sistem de raportare pentru obiectivele de dezvoltare durabila la nivel national. Totodata, a accentuat necesitatea asigurarii unei participari efective a tuturor actorilor implicati si a societatii civile pentru atingerea dezvoltarii durabile si a prevederilor ambitioase ale documentului rezultat la Summit-ul Rio+20.

”Expertiza si experienta societatii civile si a celorlalti actori implicati trebuie sa contribuie la activitatea UNEP, a Consiliului de Administratie si organismelor subsidiare acestora. Trebuie sa dezvoltam un mecanism prin care acest lucru se poate realiza, tinand cont si de alte asemenea mecanisme utilizate de alte organisme si institutii internationale ”.

In cadrul aceleiasi reuniuni, Jaqueline McGlade, reprezentanta Agentiei Europene de Mediu, a mentionat importanta integrarii procesului de mediu si sanatate in cadrul deciziilor viitoare in domeniul dezvoltarii durabile.

In dimineata aceleiasi zile a avut loc un mic dejun de coordonare a pozitiei comune a statelor membre UE la nivel ministerial, organizat de Presedintia irlandeza a UE, in cadrul carui Secretarul de Stat roman a subliniat rolul deosebit de important al activitatii stiintifice in fundamentarea deciziilor politice in domeniul mediului, precum si necesitatea crearii unei platforme stiinta – politica in cadrul procesului de intarire institutionala a UNEP.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/ministrii-mediului-din-intreaga-lume-se-intalnesc-la-nairobi-pentru-consiliul-unep_67048.html#ixzz2LQvfbyhh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *