Conspiratie mondiala a petrolului si a incalzirii globale?

Conspiratie mondiala a petrolului si a incalzirii globale?

Multe lucruri care ni s-au spus nu par adevarate, in special din cauza faptului ca exista multe interese ascunse. Incalzirea globala este un concept prea important pentru ca gigantii din industria petrolului sa nu il manipuleze.

Cei care se ocupa de exploatarile petroliere isi exercita influenta puternica asupra oamenilor de stiinta pentru ca acestia sa spuna doar jumatati de adevar. Intr-o analiza publicata de R.P. Siegel pe site-ul Triple Pundit, sunt urmarite aceste legaturi ascunse dintre bani proveniti din petrol si stiinta.

Doi giganti din domeniul combustibililor fosili, ExxonMobil Si Koch Industries, incearca, se pare, sa ii influenteze pe oamenii de stiinta, sa isi impuna punctul de vedere in universitati si sa schimbe in favoarea lor perceptia generala asupra incalzirii globale.

Incalzirea globala, doar un mit?

O analiza recenta condusa de “carbon Brief” arata ca autorii a nu mai putin de 900 de articole stiintifice in care se neaga incalzirea globala au legaturi cu compania ExxonMobil. Dintre acestia, se remarca Sherwood B. Idso, autorul a nu mai putin de 67 de articole.

El conduce un centru care se ocupa de schimbarile climatice si incalzirea globala, acest centru (Center for the Study of Carbon Dioxide and Global Change) fiind sustinut financiar de aceeasi companie petroliera. Un alt autor al unor astfel de articole este Patrick J. Michaels. Michaels conduce institutul Cato, sustinut in proportie de 40% de companii petroliere.

Scopul ar fi de a mentine dubiile in legatura cu incalzirea globala, principal tinta fiind consumatorii. Ar fi periculos pentru profitul companiilor petroliere ca oamenii sa isi schimbe comportamentul de consumatori.

In trecut, au existat si producatori de tigari care au facut acelasi lucru, manipuland cercetarile oamenilor de stiinta. Scopul era acelasi: oamenii nu trebuiau sa afle ca exista riscul de cancer chiar si din cauza fumatului pasiv.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,335FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente