Consumul prea mare de carne distruge planeta

Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca
Consumul prea mare de carne distruge planeta
Consumul prea mare de carne distruge planeta

Productia intensiva de carne are un impact devastator asupra mediului, a avertizat joi organizatia neguvernamentala Friends of the Earth Europe, in prezentarea raportului sau cu privire la consumul de carne la nivel mondial, informeaza AFP.

‘Productia intensiva de carne nu inseamna numai suferinta unor animale. Acest lucru distruge mediul inconjurator si ‘inghite’ o cantitate mare din materiile noastre prime pe care le importam din sud pentru a hrani aceste animale’, a afirmat intr-un comunicat Barbara Unmüssig, presedinta Fundatiei ‘Heinrich Böll’, un ONG apropiat Verzilor germani care a ajutat la publicarea acestui raport.

Potrivit raportului elaborat de Friends of the Earth, circa 15.500 de litri de apa sunt necesari pentru producerea unui kilogram de carne de vita. Cu aceeasi cantitate de apa, se pot produce 12 kilograme de grau sau 118 kilograme de morcovi, afirma ONG-ul.

‘De fiecare data cand mancam, noi facem o alegere politica care are un impact asupra vietii oamenilor, a mediului, a biodiversitatii si a climei’, a declarat Adrian Bebb, un oficial al organizatiei, in cadrul unei conferinte de presa la Bruxelles.

Consumul de carne, deja prea mare potrivit Friends of the Earth, este in crestere pe pietele emergente, precum China. Cu toate acestea, afirma ONG-ul, deja peste 40% din productia anuala de grau, secara, ovaz si porumb este utilizata pentru hrana animalelor. O treime din cele 14 milioane de hectare de teren cultivat din lume este folosit pentru hrana animalelor de consum.

In atlasul sau, Friends of the Earth atrage de asemenea atentia in legatura cu utilizarea masiva a antibioticelor si a hormonilor la animalele destinate consumului uman, utilizarea de organisme modificate genetic pentru hrana animalelor sau secatuirea biodiversitatii in beneficiul speciilor standard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *