Pentagonul recunoaste oficial capacitatea sa de a modifica vremea Pamantului pentru scopuri militare

0
916
Pentagonul recunoaşte oficial capacitatea sa de a modifica vremea Pământului pentru scopuri militare
Pentagonul recunoaste oficial capacitatea sa de a modifica vremea Pamantului pentru scopuri militare

Tehnicile de modificare a mediului (ENMOD) pentru utilizare militara constituie in contextul prezent arma suprema de distrugere in masa.

 Ironic, Pentagonul, in timp ce recunoaste oficial capacitatea sa de a modifica vremea Pamantului pentru scopuri militare, spune ca se alatura eforturilor de a studia impactul incalzirii globale.

 In studiul pe care l-a efectuat, niciun cuvant nu este mentionat cu privire la programul sau principal de razboi meteorologic: HAARP, ce are baza in Gokona, Alska, administrat in comun de Forta Aeriana Americana si Marina Americana.

Un fapt despre care nu se vorbeste in dezbaterile privind schimbarile climei la nivel global este cel al modificarii conditiilor meteorologice, prin apelul la o noua generatie de arme electromagnetice sofisticate. Atat Rusia, cat si SUA, au dezvoltat capacitati de manipulare a climei in scopuri militare.

Modificarea intemperiilor, potrivit documentului AF 2025 a Fortei Aeriene Americane “ofera luptatorului in razboi o gama larga de posibile optiuni de a invinge sau constrange capacitatile unui adversar, acestea mergand pana la declansarea inundatiilor, a uraganelor, secetelor si cutremurelor.

Modificarea conditiilor meteorologice va deveni o parte din securitatea internationalasi ar putea fi realizata in mod unilateral. Ar putea avea aplicatii ofensive si defensive si ar putea fi folosita chiar si in scopuri de descurajare. Abilitatea de a genera precipitatii, ceata si furtuni pe Pamant sau de a modifica vremea spatiala si productia vremii artificiale sunt toate o parte dintr-un set integrat de tehnologii militare”.

 

Tehnicile de modificare a vremii au fost aplicate de catre armata americana de peste jumatate de secol. Matematicianul american John von Neumann, in colaborare cu Departamentul de Aparare American, si-a inceput cercetarea privind modificarea conditiilor meteorologice la sfarsitul anilor ’40, in punctul culminant al Razboiului Rece si a prevazut “forme de lupta de razboi care sunt de neimaginat”.

In timpul Razboiului din Vietnam, tehnici de creare de nori au fost folosite, incepand cu 1967 sub numele de Proiectul Popeye, al carui obiectiv era sa prelungeasca sezonul musonului si sa blocheze rutele de aprovizionare ale inamicului de-a lungul drumului Ho Chi Minh.

Armata SUA a dezvoltat capacitati avansate care atunci cand sunt activate modifica selectiv tipare de conditii meteorologice. Tehnologia, care este perfectata in cadrulProgramului de Cercetare Aurorala Activa de Inalta Frecventa (HAARP), si care este o anexa a Initiativei de Aparare Strategica, “Star Wars”. Dintr-un punct de vedere militar, HAARP este o arma de distrugere in masa, actionand din afara atmosferei si fiind capabila sa destabilizeze sistemele agricole si ecologice din jurul lumii.

Exista si o Conventie in ceea ce priveste Interzicerea Utilizarii Militare sau in Orice Alt Mod Ostil a Tehnicilor de Modificare a Mediului care spune ca: “Termenul «tehnici de de modificare a mediului» se refera la orice alta tehnica pentru schimbarea, prin manipularea deliberata a proceselor naturale, a dinamicii, compozitiei sau structurii Pamantului, inclusiv a  biotei sale, a litosferei, hidrosferei si atmosferei, sau a spatiului cosmic”.

 

“Armamentul meteorologic” este arma suprema de distrugere in masacu potentialul de a destabiliza ecosistemul inamicului, distrugerea agriculturii sale, dezactivarea retelelor de comunicare. Cu alte cuvinte, tehnicile ENMOD pot afecta o intreaga economie nationala, pot saraci milioane de oameni si pot “ucide o natiune” fara ajutorul trupelor si armamentului militar.

Prin acest articol, profesorul Michel Chossudovsky doreste reluarea dezbaterii privind pericolele armamentului de razboi meteorologic si spera ca va contribui la largirea obiectivului pacei mondiale care necesita “dezarmarea” neobosita a aparatului militar SUA-NATO.

 

  • Razboiul meteorologic

 Expansiunea semnificativa in ceea ce priveste arsenalul de razboi meteorologic al Americii, care reprezinta o prioritate pentru Departamentul de Aparare, nu este un subiect nici de dezbatut si nici de discutat. In timp ce ecologistii dau vina pe administratia Bush pentru ca nu a semnat protocolul Kyoto, problema “razboiului meteorologic”, in special manipularea tiparelor vremii pentru uz militar, nu este niciodata mentionata.

Forta Aeriana Americana are capacitatea de a manipula clima fie in scopuri de testare, fie pentru simpla utilizare a informatiilor militare. Aceste capacitati se extind pana la declansarea inundatiilor, uraganelor, secetelor si cutremurelor. In ultimii ani, cantitati masive de bani au fost alocate de catre Departamentul de Aparare American pentru o dezvoltare si o perfectionare in continuare a acestor abilitati.

 

Nu trebuie sa mai spunem faptul ca acest subiect este un tabu stiintific. Posibilitatea manipularii mediului sau a conditiilor meteorologice, ca parte dintr-o agenda militara,nu este considerata niciodata relevanta. Analistii militari sunt muti in ceea ce priveste acest subiect. Meteorologii nu investigheaza problema, iar ecologistii sunt prea captivati de problema incalzirii globale si a protocolului Kyoto.

Ironic, Pentagonul, in timp ce recunoaste capacitatea sa de a modifica vremea Pamantului pentru utilizare militara, s-a alaturat consensului incalzirii globale. Intr-un studiu major, Pentagonul a analizat in detaliu implicatiile diferitelor scenarii de incalzire globala.

Documentul Pentagonului constituie o musamalizare convenabila. Niciun cuvant nu este mentionat in ceea ce priveste programul sau principal de razboi meteorologic: HAARP, ce are baza in Gokona, Alska, administrat in comun de Forta Aeriana Americana si Marina Americana.

Exista mai multe explicatii principale privind vremea si schimbarile climatice, insa niciuna dintre acestea nu explica complet evenimentele foarte neobisnuite si complet haotice ale vremii, fara sa mai mentionam de “costurile umane” si devastarile produse, care au dus la destabilizarea unui sistem ecologic si agricol. Aceste explicatii nu s-au referit niciodata la problema manipularii climei pentru uz militar.

  • Manipulare meteorologica realizata de Armata SUA: Programul HAARP

Programul HAARP a fost infiintat in 1992. Acesta este o parte dintr-o noua generatie de armament sofisticat. HAARP constituie un sistem de antene puternice capabile sa creeze “modificari controlate locale ale ionosferei” (stratul superior al atmosferei).

Nicholas Begich, implicat activ in campania publica impotriva HAARP, descrie programul ca fiind: “O tehnologie super-puternica cu unde radio care influenteaza zone ale ionosferei prin concentrarea unui fascicul si prin incalzirea acelelor zone.Undele electromagnetice ajung din nou pe Pamant si afectand absolut orice forma de viata”.

 

Un cercetator renumit, doctorul Rosalie Bertell, descrie HAARP ca pe “un incalzitor gigantic care poate cauza perturbari majore in ionosfera, creand nu doar gauri, ci incizii lungi in stratul protector care ajuta planeta sa nu fie bombardata de radiatii”.

Potrivit lui Richard Williams, un fizician si consultant al laboratorului David Sarnoff din Princeton, HAARP constituie “un act iresponsabil de vandalism global”.

Atat el, cat si ceilalti oameni de stiinta, se tem de o a doua etapa secreta in care HAARP ar “lansa mult mai multa energie in ionosfera. Acest lucru ar putea produce o perturbare severa a atmosferei superioare ce poate produce efecte care sa se raspandeasca rapid in jurul globului, pe o perioada de mai multi ani”.

HAARP a fost prezentata opiniei publice ca un program de cercetare stiintifica si academica. Totusi, documentele militare americane par sa sugereze faptul ca principalul obiectiv este acela de “a exploata ionosfera pentru scopuri ale Departamentului de Aparare”.

HAARP  are abilitatea de a declansa intreruperi de curent si de a perturba sistemul de energie electrica a unor regiuni intregi.

O analiza a declaratiilor emise de Forta Aeriana Americana indica ceva de neconceput: manipularea musamalizata a tiparelor meteorologice, sistemelor de comunicare si a energiei electrice ca o arma de razboi global, pusa in slujba ideii de dominatie a unor regiuni ale lumi.

 

  • Razboiul meteorologic si prosperitatea corporativa

 HAARP a inceput sa fie operational inca de la inceputul anilor ’90. Sistemele sale de antene de la Gakona, Alska, s-au bazat initial pe o tehnologie brevetata de compania Advanced Power Technologies (APTI), o filiala a Corporatiei Atlantice Richfield (ARCO).

Prima faza a Instrumentului de Cercetare Ionosferic (IRI) HAARP a fost incheiata de catre APTI. Sistemul IRI al antenelor a fost prima data instalat in 1992 de catre o filiala a Sistemelor Aerospatiale Britanice (BAES) folosind brevetul APTI. Antenele radiaza in atmosfera spatiala folosind un set de transmitatoare wireless de inalta frecventa.

In 1994, ARCO a vandut filiala APTI, inclusiv brevetele si contractul de construie a celei de-a doua etape catre E-Systems, o companie militara secreta de inalta tehnologie cu legaturi in CIA.

 

E-Systems este specializata in productia de echipament electronic de razboi, navigatie si masini de recunoastere, inclusiv “dispozitive de spionaj extrem de sofisticate”.

“Compania a realizat proiecte militare precum Planul Apocalipsei (sistemul care permite Presedintelui Americii sa gestioneze un razboi nuclear) si Operatiunea Desert Storm”.

 Prin achizitionarea filialei APTI, E-Systems a obtinut tehnologia strategica de razboi meteorologic si drepturile de brevet.

Nu e surprinzator faptul ca brevetul a fost obtinut in urma unui ordin guvernamental secret. In mai putin de un an de zile dupa ce E-Systems a intrat in posesia tehnologiei, compania a fost cumparata de catre Raytheon, cel de-al patrulea cel mai mare contractant militar american.

Prin aceasta achizitie de invartire a banilor, Raytheon a devenit cea mai mare firma de “aparare electronica” din lume. Intre timp, ARCO care a vandut APTI catre E-Systems, a fost la randul ei cumparata de catre consortiul petrolier BP-AMOCO, devenind astfel cea mai mare companie petroliera din lume.

 

  • “Fiind proprietarul vremii”

Bernard Eastlund a descris intr-un interviu din 1997 aceasta zona de antene ca fiind“cel mai mare incalzitor ionosferic construit vreodata”.Totusi, sistemul de 48 de antene, desi operationale, nu era suficient de puternic “de a fructifica ideile din brevetele sale”. “Acesta este un dispozitiv foarte puternic, mai ales daca reusesc sa il aduca in etapa extinsa”.

 

Aceasta “etapa finala extinsa” vizualizata de Eastlund in 1997, care ar furniza o capacitate maxima de a manipula vremea, a fost acum atinsa. In timpul administratiei Bush, principalul partener al lui Raytheon a fost BAES, care a fost implicat in instalarea initiala a antenelor in acea zona, la inceputul anilor ’90. Contractul de milioane de dolari a fost semnat cu aproximativ doua luni inainte de invazia anglo-americana a Irakului.

Folosind tehnologia Raytheon, BAES a reusit sa dezvolte IRI la capacitatile sale maxime.

 

  • Razboiul meterologic impotriva “Statelor Dictatoriale”

Intamplarile meteorologice neobisnuite din SUA si din Europa Occidentala au fost intens documentate. Totusi, ceea ce mass-media nu a subliniat este acel numar deschimbari climatice dramatice si neobisnuite care s-au produs in ultimii ani in tari care sunt identificate ca posibile tinte ale puterilor occidentale. 

De exemplu, tiparele meteorologice din Coreea de Nord, au fost marcate inca de la mijlocul anilor ’90 printr-o succesiune de secete, urmate de inundatii. Rezultatul a fost distrugerea unui intreg sistem agricol. In Cuba, tiparul este similar cu cel observat in Coreea de Nord.

In Irak, Iran si Siria, o seceta devastatoare s-a produs in 1999. In Afganistan, o seceta de patru ani, din perioada precedenta invaziei americane din 2001, a generat distrugerea unei economii bazate pe producatorii agricoli, care a dus la o foamete larg raspandita.

 

Desi nu exista nicio dovada cum ca aceste intamplari meteorologice sunt rezultatul unui armament climatic, Laboratoarele Geofizice Phillips, care sunt partenere in proiectul HAARP, predau un curs pentru personalul militar de la Baza Aeriana Hanscom din Maryland numit “Tehnici de Modificare a Conditiilor Meteorologice”.Cursul subliniaza declansarea furtunilor, uraganelor etc pentru uz militar.

Manipularea vremii este prin excelenta o arma preventiva. Aceasta poate fi directionata impotriva tarilor inamice sau chiar a “natiunilor prietenoase”, fara ca acestea sa isi dea seama. Razboiul meteorologic constituie o forma ascunsa a unui razboi preventiv.

Manipularea climei poate fi folosita pentru a destabiliza economia, agricultura si ecosistemul unui inamic (de exemplu Coreea de Nord sau Cuba).

Mai trebuie subliniat faptul ca aceste tehnici pot provoca haos pe pietele financiare si de marfuri si pot fi folosite ca un instrument “de comert interior” in vederea unor castiguri financiare. Manipularea meteorologica are abilitatea de a destabiliza institutiile unei tari. In acelasi timp, tulburarile in agricultura creaza o dependenta mai mare fata de ajutorul alimentar si de importurile de cereale din alte tari mai “norocoase”.

Washingtonul, ca parte a revizuirii pozitiei sale nucleare, a amenintat mai multe tari, inclusiv China si Rusia, cu lovituri nucleare preventive. Se poate presupune faptul ca aceeasi amenintare exista si in cazul statelor dictatoriale in ceea ce priveste folosirea tehnicilor de modificare meteorologica.

Desi nu exista nicio dovada a utilizarii armamentului meteorologic impotriva statelor dictatoriale, liniile directoare ale politicii privind “tehnicile de manipulare a vremii” au fost deja stabilite si tehnologia este operationala la nivel inalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.