Sulfina Barbu o critica pe Rovana Plumb, pentru pozitia sa fata de proiectul minier de la Certej

0
511
Investitorii vor să înceapă exploatarea aurului de la Certej din 2016
Sulfina Barbu o critica pe Rovana Plumb, pentru pozitia sa fata de proiectul minier de la Certej

Sulfina Barbu o critica pe Rovana Plumb, pentru pozitia sa fata de proiectul minier de la Certej (Hunedoara). Vicepresedintele PDL spune la RFI ca o eventuala anulare a acordului de mediu ar fi „periculoasa” si „antieuropeana„.

Agentia de Protectie a Mediului a depus marti la Tribunalul Bucuresti cererea de anulare a acordului de mediu pentru proiectul minier de la Certej, un pas necesar pentru repararea unei ilegalitati, a anuntat ministrul Mediului, Rovana Plumb. Eliberarea acordului de mediu la Certej reprezinta prelungirea unui comportament iresponsabil al celor de la PDL, a mai declarat ministrul.

Sulfina Barbu critica afirmatiile Rovanei Plumb: „Sunt consternata de declaratiile doamnei ministru, care se pronunta, fara sa cunoasca lucrurile! Spune ca Partidul Democrat Liberal ar fi dat acorduri. Ii amintesc ca de la 1 aprilie 2007, PDL nu mai are ministru al Mediului. Poate il intreaba pe colegul domniei sale, care a fost ministrul Mediului in perioada 2008-2009, poate ii intreaba pe colegii de la UDMR, care au fost ministri, deci pentru a lamuri lucrurile si pentru a evidentia ipocrizia USL-ului si-mi pare rau sa spun despre o femeie politician din USL ca nu se deosebeste cu nimic de colegii domniei sale barbati„.

In opinia Sulfinei Barbu, „este periculos ca un om politic sa vina si sa anuleze avize, acorduri, care au fost date pe proceduri europene„.

Fara sa cunosc datele de la Certej, eu va spun care sunt procedurile. Sunt directive europene in care sunt stabiliti toti pasii, in care sunt prevazute etape de dezbateri publice. In toata perioada, pana la eliberarea avizului, respectiv acordului de mediu si ministerul si Agentia Nationala de Protectia Mediului se pot pronunta si societatea civila si persoanele afectate. Din moment ce in aceasta perioada nu au fost contestatii, eu cred ca avizul a fost eliberat respectand procedura„, continua vicepresedintele PDL.

Anularea acordului de mediu pentru Certej ar fi „antieuropeana”

 

Sulfina Barbu avertizeaza ca o anulare a acordului de mediu la Certej ar fi periculoasa: „Vine un politician si spune „nu-mi place de cei care au cerut acest aviz, anulam avizul si eu, care sunt reprezentantul USL-ului voi spune cine merita sau nu”. Este un comportament periculos, antieuropean si care induce pe piata economica si in randul oamenilor de afaceri neincrederea in institutiile publice. In orice moment, un act eliberat de catre o institutie va putea fi anulat de catre un reprezentant politic!„, subliniaza fostul ministru.

Sulfina Barbu se arata dezamagita de Rovana Plumb: „Ma dezamageste doamna ministru prin comportamentul domniei sale si demonstreaza ca atat cat a stat in Parlamentul European nu a invatat nimic din procedurile si metodologiile europene„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.