„Conventia Primarilor” si sursele regenerabile de energie

0
714
„Conventia Primarilor” si sursele regenerabile de energie
„Conventia Primarilor” si sursele regenerabile de energie
„Conventia Primarilor” si sursele regenerabile de energie
„Conventia Primarilor” si sursele regenerabile de energie

Universitatea „Vasile Alecsandri”, Primaria Bacau si Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului Bucuresti au organizat coferinta „Conventia Primarilor – initiativa europeana pentru energie durabila”, un eveniment ce reprezinta principala miscare europeana in care sunt implicate autoritatile locale si regionale ce se angajeaza in mod voluntar pentru cresterea eficientei energetice si utilizarea surselor de energie regenerabila in teritoriile lor.

Semnatarii Conventiei isi propun atingerea si depasirea obiectivului de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 pana in 2020. La conferinta au participat reprezentanti ai Primariei si Prefecturii Bacau, ai Consiliului Judetean Bacau, Agentiei de Mediu, Camerei de Comert si Industrie, dar si ai principalelor societati comerciale de pe aria municipiului si judetului Bacau, studenti si public interesat de tematica propusa.

A fost prezentat rolul miscarii europene Conventia Primarilor pentru atragerea comunitatilor locale in efortul de combatere a schimbarilor climatice, s-au expus etapele realizarii Planurilor de Actiune pentru Energie Durabila si s-au prezentat exemple concrete din proiectele derulate in cadrul programului Intelligent Energy Europe. Universitatea „Vasile Alecsandri” a rezumat in fata asistentei rezultatele obtinute in cadrul proiectului „Towards 100 % RES rural communities”, cel mai important fiind Planul de Actiune pentru Energie Durabila, dezvoltat pentru un grup de 12 comunitati rurale din judetul Bacau, comunitati ce au aderat la Conventia Primarilor in cadrul acestui proiect.

De cealalta parte, Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului Bucuresti, prin persoana directorului executiv Ion Dogeanu, si Agentia Locala a Energiei Alba, reprezentata de Florin Andronescu – director, au vorbit despre modalitatile de colectare a datelor energetice ale comunitatilor si au exemplificat, prin scurte prezentari, proiectele in care sunt implicate cele doua agentii: Covenant capaCITY, Meshartility, Data4Action.

La randul sau, Agentia de Dezvoltare Locala Bacau a supus atentiei publicului Planul de Actiune pentru Energie Durabila al municipiului Bacau. In incheierea evenimentului, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau, gazda intalnirii, a acordat diplome castigatorilor competitiei Liga Campionilor Surselor de Energie Regenerabila, editia 2014.

Aceasta competitie este deschisa tuturor comunitatilor, mari sau mici, fiind organizata in patru divizii, in functie de numarul de locuitori: pana la 5.000 de locuitori, intre 5.000 si 20.000 de locuitori, intre 20.000 si 100.000 de locuitori si, ultima divizie, peste 100.000 de locuitori. Localitatile care au fost premiate sunt, in ordinea crescatoare a numarului de locuitori, comuna Ciugud, orasul Zlatna, municipiul Alba Iulia si sectorul 1, Bucuresti.
– See more at: http://www.desteptarea.ro/conventia-primarilor-si-sursele-regenerabile-de-energie/#sthash.HSJ4AzQi.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.