„Copaci uriasi” pentru absorbtia dioxidului de carbon

0
335

Specialistul care a introdus expresia de „incalzire globala” in 1970 a propus o solutie radicala in privinta schimbarilor climatice.
Wallace Broecker a pledat in favoarea a milioanelor de „epuroatoare de carbon”-copaci uriasi artificiali pentru a retine dioxidul de carbon din aer.
La festivalul Hay din Powys, dr. Broecker a afirmat ca avem o problema serioasa, iar intr-o cursa impotriva timpului noi de abia ne miscam cu pasi marunti. A adaugat ca este nevoie de 20 de milioane de aparate de epurare pentru a capta dioxidul de carbon curent produs in America. „De accord, ve-ti spune ca este enorm, dar facem 55 de miloane de masini pe an, asadar daca ne dorim cu adevarat vom putea. Peste 30 sau 40 de ani vom reusi usor sa realizam acest numar”.
Dupa ce s-a adresat la festival, dr. Broecker a precizat postului BBC ca 60 de milioane de aparate vor fi necesare pe intreg globul, care ajung la suma de 600 miliarde $ pe an.
Turnurile vor fi inalte in jur de 50 feet(de picioare) si de 8 feet in diametru, vor fi facuti din plastic special pentru a absorbi dioxidul de carbon. Gazul va fi ori lichefiat sub presiune si pompat in subsol, ori va fi transformat intr-un mineral.
Wallace Broecker a spus ca cea mai buna locatie de asezare a dispozitivelor ar fi zonele deserte ale planetei. Totusi, el a admis ca acest proiect se confrunta cu mari pedici- si anume inexistenta sustinerii clasei politice, „dar privind la tari ca Germania si Marea Britanie se observa ca acolo sustinerea politica este in curs de dezvoltare” .La sfarsit a afirmat ca provocarea a fost convingera tarilor care sunt in curs de dezvoltare rapida precum China,India, Brazilia sa accepte ideea propusa.

Sursa: News BBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.