Copacii solari – energie curata si design avangardist pentru mediul urban

Anul trecut, la Viena, au fost introdusi primii stalpi de iluminat care folosesc energia solara, si care au o forma asemanatoare cu cea copacilor.
copac solar
In urma succesului de care s-au bucurat, Ross Lovegrove, cel care i-a conceput, a decis sa duca mai departe proiectul, anunta Treehugger.com. In prezent, acesta lucreaza la imbunatatirea designului, dezvoltand o noua generatie de copaci solari, denumiti „Adaptive Solar Tree” (n.r. – Copaci Solari Adaptabili).
viena copac solar
Ce inseamna acest lucru? Asa cum copacii din realitate se orienteaza in functie de lumina, cei solari ” vor urma soarele, adaptandu-se arhitecturii mediului inconjurator, evitand umbrele si urmarind lumina pentru a capta mai multa energia solara”.

Potrivit Treehugger.com care citeaza CNN, in momentul in care soarele apune „copacii solari isi vor relua pozitia initiala pentru a oferi strazii si pietonilor iluminarea optima.”

De asemenea ramurile copacilor solari se vor strange in eventualitatea unor intemperii ale naturii, cum ar fi vanturile puternice. In plus, Ross Lovegrove are de gand sa incorporeze in designul arborilor solari si bule de purificare a aerului, pentru a curata aerul din jurul lor.

Iata deci o alternativa curata la stalpii de iluminat folositi in prezent, adevarate sugative ale energiei electrice. Nu trebuie omis designul acestor copaci – solari, care ar imbunatati considerabil aspectul oricarei strazi.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *