Carnivore marine ciudate, paianjeni de mare uriasi, bureti de mare gigantici si corali fosilizati vechi de peste 10.000 de ani au fost gasiti in adancurile de langa Australia, potrivit Daily Mail.
O echipa de cercetatori americani si australieni au explorat o falie creata in pamant, cunoscuta sub numele de Tasman Fracture Zone, de pe coasta de sud a Australiei. Acestia au descoperit o serie de specii marine si au analizat care este impactul pe care il are cresterea dioxidului de carbon asupra coralilor. „Am cautat urme de viata marina in adancuri, acolo unde nu am ajuns in expeditia anterioara”, a spus Ron Thresher de la Organizatia de Cercetari Stiintifice si Industriale din Australia.
Oamenii de stiinta au declarat ca unii dintre coralii descoperiti erau pe moarte, motiv pentru care au adunat date pentru a verifica cum afecteaza schimbarile climatice relieful de corali din adancuri. Dioxidul de carbon nu doar determina cresterea temperaturii, ci cauzeaza si ceea ce oamenii de stiinta numesc „aciditatea oceanica”. 25% din dioxidul de carbon din atmosfera este absorbit de mari si oceane.
Cercetatorii australieni au tras deja un semnal de alarma in privinta cresterii nivelului de dioxid de carbon in oceanele din lume datorita schimbarilor climatice. Ca urma a acestor fenomene, relieful de corali s-ar putea distruge inainte de 2050.
Sursa: Realitatea TV