Criza economica prin care trece Grecia de peste cinci ani i-a facut pe consumatori sa opteze pentru alimente precum orezul, cartofii si legumele, in detrimentul carnii si al pestelui, relateaza, vineri, EFE.
Potrivit unui sondaj de opinie realizat de asociatia consumatorilor EKPIZO cu ocazia Zilei internationale a consumatorului, mai bine de jumatate dintre familiile elene (55,1 %) au inregistrat o reducere a veniturilor.
Studiul, intitulat ‘Nutritie si criza economica’, arata ca 44 % dintre familii nu au suficiente venituri pentru satisfacerea nevoilor nutritionale zilnice.
Din aceasta cauza, grecii au redus consumul alimentelor mai scumpe precum carnea (63,7 %), pestele (60,5 %), dulciurile (51,2 %) si alcoolul (48,8 %).
Alimentele care apar cel mai des in cosul zilnic sunt orezul, cartofii si legumele, preferate de 70,8 % dintre greci, urmate de paine (50,2 %) si verdeturi (46,9 %).
Aproape toti grecii, 93 %, recunosc ca si-au redus iesirile la restaurant si taverne din cauza crizei.