Cum arata cel mai mare parc solar din Romania care se intinde pe suprafata a 10 terenuri de fotbal

0
448
Cum arată cel mai mare parc solar din România care se întinde pe suprafaţa a 10 terenuri de fotbal
Cum arata cel mai mare parc solar din Romania care se intinde pe suprafata a 10 terenuri de fotbal

Energia solara continua sa atraga investitii, in localitatea Chirileu din judetul Mures fiind finalizate lucrarile la cel mai mare parc fotovoltaic functional in acest moment in Romania.

In total, proiectul amplasat pe 8 hectare de teren agricol, echivalentul a aproape 10 terenuri de fotbal, este compus din 15.500 de panouri solare cu o putere instalata de 3,2 MW.

Valoarea investitiei se ridica la 4,5 milioane de euro, fiind realizata de compania Fomco Solar Systems. Potrivit informatiilor transmise de firma, recuperarea acestei investitii ar putea avea loc in urmatorii 5-6 ani, tinand cont de schema foarte generoasa de sustinere a energiei solare pusa la dispozitie de statul roman. Potrivit datelor disponibile pana la data realizarii investitiei de mai sus, in Romania functionau patru parcuri solare cu o capacitate totala de 5,2 MW. In afara de parcul din Mures, cele mai recente investitii in domeniul solar au fost realizate in Vrancea si Bistrita- Nasaud.

Astfel, Martifer Solar, companie care face parte din grupul portughez Martifer, a finalizat la inceputul lunii trecute un proiect de 1,5 MW, in calitate de contractor, investitia fiind amplasata in localitatea Pufesti, Vrancea.

Lucrarea realizata de Martifer a fost facuta pentru danezii de la Eurowind Energy.

Tot la inceputul lunii septembrie Casa de Investitii Alianta, o firma cu capital privat romanesc specializata mai ales in domeniul imobiliar, a finalizat lu cra rile la un parc solar cu o capacitate de 1,7 MW, proiectul fiind amplasat in localitatea Lechinta din Bistrita-Nasaud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.