Cum sa obtii profit din energia solara

Cum sa obtii profit din energia solara
Cum sa obtii profit din energia solara

Dorinta de a crea surse noi de energie a dus la dezvoltarea retelelor de energie solara, care, la randul lor, au devenit oportunitati profitabile de afaceri in domeniul agriculturii. Productia de biocombustibil, de exemplu, creeaza o piata pentru fermierii care se ocupa cu boabele de soia.

Reteaua de energie solara este o oportunitate de afacere folosita pentru a crea forme de energii ce provin din surse traditionale. Soarele poate fi o sursa gratuita de electricitate pentru oameni prin folosirea sistemelor fotovoltaice care transforma lumina solara in energie

Daca ai o ferma proprie sau o suprafata de teren de mai putin de un acru, iar acoperisul este construit in asemenea fel incat sa primeasca lumina soarelui in mod direct, atunci te poti gandi sa construiesti un sistem cu energie solara, ca sursa alternativa la energia electrica.

Aceste sisteme necesita o investitie intiala de aproximativ 15.000-30.000 de euro, urmand ca, in timp, sa iti acoperi cheltuiala din economiile facute la facturile de energie electrica. Costurile depind de locul montarii, de dimensiune, de tehnicienii care opereaza instalarea si, ulterior, de intretinerea echipamentului. Poti obtine bani mai ales devenind un generator de energie solara: poti furniza celor interesati acest tip de energie prin intermediul cablurilor, contra-cost.

Pentru a putea demara o afacere de acest fel, primul pas este intocmirea unui plan de afaceri, in care sa incluzi structura ierarhica a echipei tale si felul in care aceasta te va ajuta sa iti dezvolti afacerea. O firma de acest fel nu poate fi administrata de un singur om, asadar vei avea nevoie de ajutor specializat. Va trebui sa ai un numar minim de angajati pana ce afacerea se va extinde, pentru ca cineva se va ocupa de instalarea echipamentelor solare in locuintele celor care doresc acest tip de energie, in timp ce alti membri ai echipei se vor ocupa de afacere dintr-un birou.

Planul tau trebuie sa includa si o analiza de marketing. Prin analiza competitiei si identificarea clientelei-tinta, iti vei da seama care este scopul afacerii tale. Competitorii tai pot fi furnizori de energie solara la scara larga, precum si alte ferme solare, ferme care intretin turbine de vant sau uzine hidroelectrice.

Analizeaza energia traditionala din zona ta si gaseste metode de a invinge concurenta. Poti face reduceri la serviciile tale sau poti pregati pachete atractive de servicii pe care firma ta sa le ofere celor interesati. Fa-ti reclama, mizeaza pe avantajele ecologice ale energiei pe care o poti comercializa si devino atractiv pentru cei care iubesc natura.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente