Cum se produce incalzirea globala? (video in 52 de secunde)

0
565
Incalzirea globala, mai tare decat armele chimice
Incalzirea globala, mai tare decat armele chimice
Cum se produce incalzirea globala? (video in 52 de secunde)
Cum se produce incalzirea globala? (video in 52 de secunde)

Pamantul transforma energia din spectrul vizibil, primita de la Soare, in energie electromagnetica in infrarosu, care paraseste Pamantul incet deoarece este absorbita de gazele cu efect de sera. Atunci cand oamenii produc gaze cu efect de sera aceasta energie paraseste Pamantul chiar mai lent si provoaca cresterea temperaturii Pamantului.

Pe scurt, acesta este modul prin care se produce incalzirea globala.

Prin aceasta descriere in 35 de cuvinte (n.t. in limba engleza) putem ajuta oamenii sa inteleaga stiinta din spatele procesului de incalzire globala precum si schimbarile climatice, a declarat profesorul Michael Ranney, un psiholog ce se ocupa cu psihologia cognitiva. Schimbarile climatice globale par sa se intensifice, avand in vedere ca s-a anuntat ca luna noiembrie a fost cea de-a 345 luna cu temperaturi mai mari decat media secolului al XX-lea.

Cercetarea lui Ranney se concentreaza pe modul de explicare si de intelegere a acestui proces in termeni atat formali, cat si informali. Impreuna cu studentii Lee Nevo Lamprey, Kimberly Le si alti studenti (cum ar fi Myles Crain) sau alti colaboratori (cum ar fi Lloyd Goldwasser, Rachel Ranney si profesorul de chimie Ronald Cohenel, printre multi altii) el a studiat cat de mult inteleg oamenii incalzirea globala si cum se schimba modul de percepere al acestui proces cu ajutorul unor explicatii scurte ale fenomenului.

Citeste mai departe pe Scientia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.