Cursuri acreditate pentru meseria de operator in agricultura ecologica

0
418
Agricultur? ecologic?: 6 - 7 mil. euro pentru 15.000 de fermieri
Agricultură ecologică: 6 - 7 mil. euro pentru 15.000 de fermieri
Cursuri acreditate pentru meseria de operator in agricultura ecologica
Cursuri acreditate pentru meseria de operator in agricultura ecologica

Pentru a putea practica aceasta meserie cu acte in regula este necesara urmarea unui curs de perfectionare de patru zile. Agentia de formare Creative Business Management SRL este organizatorul acestor cursuri acreditate, la care fermierii se pot inscrie pentru a obtine o diploma recunoscuta la nivel national si european.

Cursul este impartit in patru module, astfel incat sa acopere intregul sector:
Ziua 1-Crestere animalelor in sistem ecologic
Ziua 2- Cultura plantelor in sistem ecologic
Ziua 3- Certificare si marketing-ul fermelor ecologice
Ziua 4- Vizita intr-o ferma ecologica

„Cursul isi propune sa faca o introducere in agricultura ecologica pentru cei care doresc sa deschida o afacere cu produse bio dar si un punct de reper pentru cei care activeaza deja in agricultura conventionala si vor sa certifice ecologic o parte din suprafete. Cursurile de desfasoara, lunar, in Bucuresti dar avem parteneriate cu Camerele de Comert judetene pentru realizarea unor sesiuni personalizate. Ne asteptam ca pana la finalul acestui an sa certificam cel putin 400 de persoane, avand in vedere ca in primele doua sesiuni de cursuri din Bucuresti am avut 50 de participanti” a declarat Ruxandra Simion, coordonator de training al agentiei Creative Business Management.

Agricultura ecologica din Romania s-a dezvoltat in ultimii trei ani intr-un ritm accelerat. Potrivit unei analize Capital, daca in anul 2010 existau 3.155 operatori in sectorul agriculturii ecologice, in 2011 numarul acestora a crescut de 3 ori, pentru ca in 2012 numarul lor sa creasca de 11,8 ori fata de 2010, fiind inregistrati un numar de 26.736 operatori implicati in productia, procesarea si comercializarea produselor ecologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.