Dacia Hamster, primul hibrid creat de studenti

Cateva poze cu un prototip de masina hibrid – primul de acest gen realizat in Romania – au fost facute publice pe internet pe site-ul DaciClub.ro.Dacia Hamster

Modelul, inscriptionat 4X4 si denumit Dacia Hamster, este construit pe caroseria Sandero Stepway si are sistem de propulsie de tip EcoMatic Hybrid system.

Alimentare cu celule fotovoltaice

Studentii care lucreaza la acest proiect urmaresc realizarea unei masini cu emisii de CO2 de numai 99g/km. Tot pentru Dacia Hamster se urmareste si realizarea unui sistem de alimentare cu energie electrica de la celulele fotovoltaice care vor fi amplasate pe plafon.

Coordonatorul acestui proiect, conf.dr. ing. Danut Gabriel Marinescu, ne dezvaluie de unde vine aceasta denumire: „Hamster pentru ca este un -cobai- in cadrul programului EcoLOGIC pe care il coordonez, platforma experimentala pentru studii universitare si incercari pentru alte concepte aflate in constructie (autoturismul urban Electra, vehiculul utilitar Grand Sandero si viitorul SUV Duster Electricway 4WD).

In plus denumirea de Hamster provine din limba germana si defineste capacitatea de a face rezerve, acumulari de energie cum este cazul vehiculelor hibride”.

Oficialii Dacia sustin ca aici nu este vorba de un model in pregatire, ci de un proiect al unor studenti aflati la master.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *