Victor Ponta: Nu le voi cere parlamentarilor PSD 'vota?i disciplinat' proiectul Ro?ia Montan?
Victor Ponta: Nu le voi cere parlamentarilor PSD 'votaţi disciplinat' proiectul Roşia Montană
Dan Sova, despre RMGC: Legea finantelor interzice contracte secrete in materie de bogatii ale subsolului

Senatorul PSD Dan Sova a declarat vineri ca Guvernul va gasi o cale de desecretizare a contractului cu Rosia Montana Gold Corporation si ca din cunostintele sale exista o prevedere legala care interzice contractele secrete pe resursele naturale ale Romaniei.

“Fiind vorba despre un contract secret de stat, eu ca simplu senator nu am avut acces la el. Dar in acelasi timp, nu ca politician, ca cetatean, ma deranjeaza contractele secrete pe avutia nationala. Mai mult, din cunostintele pe care le am eu, atunci cand este vorba de bogatii ale subsolului, care fac parte din domeniul public al statului, nu pot exista contracte secrete. Vom vedea. Nu pot decat sa il preiau si sa il sustin pe Victor Ponta: daca acest contract este atat de avantajos Romaniei, nu inteleg de ce cei la RMGC au invocat diverse lucruri pentru a nu fi desecretizat. Ceea ce este in interesul romanilor trebuie sa fie cunoscut de toata lumea”, a declarat Sova.

“Eu stiu ca atunci cand este vorba despre bogatii ale subsolului, contractele secrete nu-si au locul. Este o prevedere in Legea Finantelor Publice 500 pe 2002, sper sa nu gresesc, dar din memorie va spun ca stiu ca nu sunt posibile aceste contracte secrete in materia resurselor naturale ale tarii. Dar fie ca doresc, fie ca nu doresc cei la RMGC, asa cum s-au gasit solutii, si am spus si in Opozitie ca daca se vrea, contractele cu baietii destepti pot fi desfiintate si iata ca au fost cateva, vom gasi solutia pentru a desecretiza acest contract, pentru ca daca este un contract bun trebuie cunoscut de toata lumea, daca nu este un contract bun, atunci sa fie apreciat asa cum trebuie de DNA”, a adaugat senatorul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here