De ce e Romania atractiva pe piata investitiilor in energia eoliana

De ce e Romania atractiva pe piata investitiilor in energia eoliana

Industria eoliana din Romania ar putea atrage mai multi investitori in acest an si in 2014, ca urmare a stimulentelor guvernamentale, potrivit Monsson Group, cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene din Romania.

Corporatia Monsson Group detine un portofoliu cu o capacitate totala de 2.400 MW, din care mai multe proiecte insumand 1.700 de MW au obtinut deja aprobarea operatorului national de transport de energie electrica, potrivit presedintelui grupului, Arne Osborg, citat de Bloomberg.
Arne Osborg a apreciat ca exista in prezent o oportunitate in industria de profil si cei care inca nu au investit sau nu s-au angajat in construirea acestor proiecte, ar trebui sa o faca cat mai rapid, pentru a se putea dezvolta.

Romania atrage investitori in acest domeniu precum GDF Suez, CEZ si Enel datorita programului sau de stimulare a energiei regenerabile. Capacitatea instalata a tarii s-ar putea dubla in urmatorii doi-trei ani de la 2 GW la sfarsitul anului 2012, estimeaza presedintele Monsson.

“Sectorul eolian din Romania este foarte atractiv, iar perspectivele privind cresterea, conditiile climatice, reglementarea, reteaua de transport fac din acest sector una dintre principalele tinte ale investitorilor la nivel global”, a adaugat Osborg.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente