De ce nu bauturi fierbinti?

Se crede ca pentru a produce energie si caldura, mancarurile si bauturile trebuie sa fie pregatite fierbinti. Fierbinte sau de la gheata!
Numai nu asa cum le ofera natura.

ceai fierbinte
Mancarurile fierbinti, in special bauturile, slabesc, dauneaza sau distrug mucoasele. In plus, asemenea fumatului si tuicii, slabesc simtul natural al gustului, asa incat mancarurile care nu sunt puternic condimentate si sarate, sunt socotite fade. Nu se mai simte placere in consumarea fructelor si a cruditatilor valoroase, ba chiar se creeaza o repulsie fata de ele, pentru ca acestea nu mai ofera satisfactie cerului gurii. Astfel ca o anomalie cheama alta in dezavantajul sanatatii noastre. Prin bauturi fierbinti sunt socati nervii si inima este biciuita, ceea ce ofera, pentru moment, caldura si energie. Caldura este defapt fara importanta. Cruditatile, dimpotriva, dau o energie ce ramane (permanenta).
Sigur ca naturistul nu este lipsit vara de inviorare racoroasa sau de ceva cald iarna. Se mai poate intampla ca, in mancare si bautura, sa lucram impotriva legilor naturii, totusi nu trebuie sa ajunga o regula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *