Degustare de vinuri ecologice, la Targul cu Bunatati de la Sinaia

Degustare de vinuri ecologice, la Targul cu Bunatati de la Sinaia

Targul cu Bunatati se reintoarce la Sinaia in acest week-end, din 7 pana in 9 septembrie, tot in fata magazinului Winmarkt. La aceasta editie vizitatorii vor putea degusta vinurile celor de la DOMENIILE FRANCO ROMANE, PRINTRE CARE SE GASESC SI VINURI ECOLOGICE.

DOMENIILE FRANCO ROMANE – COMUNA BREAZA – JUDETUL BUZAU

Suprafetele viticole ale Domeniilor Franco Romane sunt cultivate tinand cont de fazele lunii si sunt certificate ecologic, dupa regulile agriculturii biologice. Viile apartinand domeniului – 40 ha -sunt situate pe pantele blande ale dealului Istrita in mijlocul podgoriei Dealu Mare, in comuna Breaza. Podgoria Dealu Mare se intinde pe 60 Km dealungul dealurilor subcarpatice de sud, profitand astfel de soare inca de dimineata si pe tot parcursul zilei. Dupa ploaie apa din solurile in pante line se scurge cu usurinta, iar vantul intotdeauna prezent usuca rapid strugurii.

Desi renumita pentru strugurii rosii, regiunea viticola Dealu Mare produce pe terenurile sale afanat calcaroase, struguri albi de inalta calitate, dar si 3 ha de Chardonnay, soi nobil ce nu depaseste decat foarte rar 20 000 de sticle pe an. Vinul Chardonnay este rodul visului unui burghinion specialist in chardonnay si a unei inginere din Romania, convinsi ca Dealu Mare este una din rarele regiuni viticole capabile sa rivalizeze cu cele mai bune podgorii de Chardonny din lume. Alaturi de Chardonnay pe domenii se cultiva ecologic si Feteasca Neagra,
Merlot, Pinot Noir.

Echipa romano-belgiana ajuta si comunitatea locala prin cumpararea strugurilor de la micii producatori locali care sunt transformati in cateva specialitati apreciate de cunoscatori- Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Merlot, Merlot Rosé [1].

Ii veti gasi in targ si pe producatorii bunatatilor binecunoscute deja: specialitati din carne, branzeturi si cascavaluri, paine de casa, dulciuri, fructe si legume proaspete, miere, tincturi, ceaiuri, braga, cafea la nisip, dulceturi si serbeturi proaspete, ciocolata de casa care vin din toata tara: Brasov, Maramures, Arges, Neamt, Covasna, Arad, Bistrita Nasaud, Prahova, Dambovita, Mures, Buzau, dar si din Olanda.

Eveniment este organizat in parteneriat cu Primaria orasului Sinaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *