Deputatul PDL Florin Secara: “PSD a numit un samsar de paduri in conducerea Romsilva”

impaduririDeputatul PDL, Florin Secara, a declarat ca ”actuala putere nu mai vede padurea din cauza uscaturilor numite in functii de conducere, la toate nivelurile, in institutiile statului roman”. Un exemplu in acest sens este, conform parlamentarului de Vrancea, recenta promovare a lui Gica Duta, cunoscut drept ”padurarul lui Marian Oprisan”, in Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, in ciuda faptului ca acesta are calitatea de reclamant sau parat in peste 20 de dosare judecatoresti, in contradictoriu cu Romsilva

Deputatul PDL Florin Secara: “PSD a numit un samsar de paduri in conducerea Romsilva” / FOTO: ziaruldevrancea.ro
Secara sustine ca ”a angaja un samsar de paduri sa aiba grija de integritatea padurilor tarii este ca si cum ai pune lupul paznic la oi”.

Numirea PSD-istului Gica Duta in Consiliul de Administratie al Romsilva a starnit consternarea deputatului PDL, Florin Secara. ”Actuala putere nu mai vede padurea din cauza uscaturilor numite in functii de conducere, la toate nivelurile, in institutiile statului roman”, a declarat parlamentarul de Vrancea. Acesta a adaugat: ”Cum este posibil sa il numesti pe Duta intr-o asemenea functie cand acesta, in calitate de procurator silvic si apoi de cumparator de drepturi litigioase, a cerut in instantele de judecata peste 1700 ha padure din domeniul public al statului, padure in judetul Vrancea? Pe intreaga perioada a derularii proceselor in diferite instante, incepand din anul 2008, 15 dosare la Tribunalul Vrancea, 11 dosare la Judecatoria Adjud, un dosar la Tribunalul Prahova si Curtea de Apel Ploiesti, Gica Duta a reusit sistarea tuturor lucrarilor silvice programate pe suprafata de padure din domeniul public al statului pentru care a cumparat drepturile litigioase.”

Florin Secara sustine ca PSD Vrancea si Marian Oprisan ”au girat cu bunastiinta promovarea lui Gica Duta”, cunoscut drept ”padurarul lui Marian Oprisan”, in Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva. Deputatul PDL arata ca Gica Duta participa la selectia pentru CA la Romsilva in luna aprilie, tocmai in zilele in care declara recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie la o decizie din februarie 2013 a Curtii de Apel Ploiesti, care preciza „constatarea nulitatii contractului de cumparare a drepturilor litigioase” dintre sotii Gica si Silva Duta si mostenitoarea fostei mosii Vladnic din Tanasoaia.

Deputatul PDL apreciaza ca Gica Duta este un ”samsar de paduri” si ca ”a angaja un samsar de paduri sa aiba grija de integritatea padurilor tarii este ca si cum ai pune lupul paznic la oi”. Fost director al Directiei Silvice Focsani, Gica Duta a fost demis pentru exploatari ilegale in 2004. Comisia de Disciplina a Regiei Nationale a Padurilor a decis in 2005 ca trecutul profesional nu-i permite sa se mai ocupe de silvicultura pentru doi ani. Duta a atacat in justitie decizia si a avut cistig de cauza, dar s-a autosuspendat mai apoi, ca urmare a achizitionarii unor mari suprafete de padure. In perioada 2008-2009, Gica Duta a ocupat, cu girul PSD, functia de subsecretar de stat la Paduri in Ministerul Mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,353FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente