Seminar dedicat regulamentului privind eticheta ecologica europeana

Eticheta ecologica
Eticheta ecologica

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a organizat in data de 30 mai 2013 la Tulcea, Seminarul de instruire, informare si constientizare, in conformitate cu prevederile Regulamentului EMAS III si a Regulamentului privind eticheta UE ecologica.

Seminarul a fost condus de Doamna Secretar de Stat Elena Dumitru care a subliniat ca implementarea sistemelor EMAS si Eticheta Ecologica Europeana reprezinta cresterea performantei de mediu in orice domeniu. Sunt principii de dezvoltare durabila a societatii care conduc la crearea locurilor de munca si aduc plus valoare in ceea ce priveste competitivitatea.

In prezent in Romania sunt acreditate EMAS 9 companii si au fost acordate 25 de licente cu eticheta ecologica europeana.
Cu acest prilej, aproximativ 40 de reprezentanti ai organizatiilor publice, private si neguvernamentale, au primit consiliere de la specialisti pentru participarea voluntara la sistemul comunitar de management si audit (EMAS) si abordarea Regulamentului privind eticheta ecologica europeana.
Intre prezentarile sustinute in cadrul seminarului figureaza expunerea modalitatilor de aplicare si inregistrare si informarea asupra obiectivelor si a componentelor principale ale acestor instrumente europene. De asemenea, vor fi evidentiate avantajele si beneficiile pe termen lung aduse de aceste facilitati si, totodata, vor fi prezentate cateva experiente de succes si modalitati de gestionare in ceea ce priveste etichetarea ecologica europeana si sistemul de management de mediu si audit.

Seminarul se incadreaza in proiectul „Servicii de cercetare pentru elaborarea studiului privind modalitatile de promovare la nivel national a sistemului Uniunii Europene (UE) de management de mediu si audit (EMAS) si de incurajare a participarii voluntare a organizatiilor in cadrul EMAS conform legislatiei europene in domeniul EMAS si a schemei comunitare de acordare a etichetei UE ecologice, asumate prin preluarea Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului (CE) nr 66/2010 din 25 noiembrie 2009 privind eticheta ecologica” finantat prin Administratia Fondului de Mediu.

Prin organizarea acestui seminar, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice – Directia Evaluare Impact si Controlul Poluarii isi propune sa incurajeze organizatiile publice si private sa adopte aceste instrumente europene si, totodata, sa stabileasca cele mai eficiente modalitati de promovare a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *