Dezastrele naturale se vor inmulti din cauza schimbarilor climatice

Dezastrele naturale se vor inmulti din cauza schimbarilor climatice

Un inalt responsabil al ONU a avertizat, miercuri, in fata Consiliului de Securitate, ca odata cu schimbarile climatice care se accelereaza, numarul catastrofelor naturale va creste “de o maniera exponentiala”, cu consecinte pentru siguranta mondiala, relateaza France Presse.

Cu toate ca stiinta nu poate intelege inca toate motivele ce antreneaza schimbarile climatice, “modificarea climatului este o realitate” care afecteaza toate sectoarele societatii, a subliniat Achim Steiner, directorul general al Programului pentru mediu al Natiunilor Unite.

Steiner s-a bazat pe un scenariu ce prevede o crestere a temperaturilor cu 3 pana la 4 grade Celsius in decurs de un secol si o crestere a nivelului marilor cu un metru. Amenintarile sunt numeroase, a afirmat el, citand seceta care afecteaza actualmente Somalia, inundatiile din Pakistan si implicatiile pentru piata alimentatiei.

“Amploarea acestor dezastre naturale va creste de maniera exponentiala, fara ca noi sa cunoastem inca toate implicatiile”, a explicat el.

Doua regiuni din sudul Somaliei, lovite de o seceta foarte grava, au fost declarate in stare de foamete miercuri de Natiunile Unite, care vorbesc despre “cea mai grava criza alimentara din Africa” din ultimii 20 de ani si fac apel la mobilizare pentru a evita inrautatirea situatiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente