“Dezvoltarea energiei din biomasa, o sansa de a ne asigura independenta energetica”

"Dezvoltarea energiei din biomasa, o sansa de a ne asigura independenta energetica"
“Dezvoltarea energiei din biomasa, o sansa de a ne asigura independenta energetica”

Inventatorul Iuliean Hornet a patentat o tehnologie prin care, cu costuri mici, biomasa poate fi transformata in energie electrica si termica. Aceasta tehnologie comercializa de EcoHornet permite procesarea ecologica a peletilor obtinuti din foarte multe tipuri de deseuri.

Iuliean Hornet a declarat: “Putem elimina total combustibilii fosili, poluanti si scumpi, putem produce energie termica si electrica in mod eficient, economic si ecologic cu ajutorul celei mai abundente bogatii ale Planetei – biomasa (gunoaie, resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selectie de deseuri menajere combustibile, plante energetice, tocatura lemnoasa, in special a lemnului degradat si uscat din padurile si terenurile necultivate, chiar si pe cele cu un continut mare de siliciu, rumegus de lemn sau in amestec etc.). Compactarea biomasei in peleti asigura depoluarea imediata a solului, aerului si apei. Producerea energiei termice si electrice din biomasa si folosirea la scara larga, in toate sectoarele, poate asigura, in mare masura, independenta energetica a statelor”.

Tehnologia EcoHornet se adreseaza producatorilor agricoli, procesatorilor de lemn, de resturi si deseuri menajere, crescatorilor de animale si pasari, cultivatorilor de plante energetice, administratiilor locale si gospodariilor, care isi pot valorifica rentabil, gunoaiele, resturile si deseurile, cu o investitie minima, dupa cum afirma domnul Hornet.

Inventatorul a pledat pentru dezvoltarea producerii de energie pe baza de biomasa, subliniind ca guvernele pot juca un rol major in motivarea sectorului privat pentru a-l determina sa investeasca in tehnologii inovatoare prin oferirea de stimulente clare, previzibile, durabile si consistente.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente