Din nou liber la betoane in parcuri

0
493

Comisia pentru Administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor a desfiintat legea care proteja spatiile verzi de abuzurile imobiliarilor.betoane in parcuri

Comisia a discutat marti pe ordinea de zi suplimentara Ordonanta de Guvern 114/2007 care interzicea schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, modificand articolul 71 care continea aceasta prevedere. Modificarea a fost facuta astfel incat sa mute responsabilitatea protectiei spatiilor verzi in sarcina autoritatilor locale. „Se da din nou liber la betoane. Am trimis mailuri catre toate ONG-urile si voi incerca sa ii convingem pe colegi, ca atunci cand proiectul va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, sa fie trimis inapoi la Comisie pentru a reintroduce textul initial al articolului 71. Daca va fi votat in plen, se va putea din nou construi in voie pe spatiile verzi”, a spus Lucia Ana Varga, deputat PNL, membra in Comisia pentru Administratie publica.

Cei care au votat amendamentul au invocat existenta Legii spatiilor verzi. Aceasta interzice schimbarea destinatiei zonelor care apar in „registrul spatiilor verzi” al fiecarei localitati. Insa putine localitati au realizat acest registru. Prin urmare, prevederile Legii spatiilor verzi sunt deocamdata inaplicabile. Potrivit Luciei Varga, doar deputatii liberali au votat impotriva ridicarii interdictiei.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.