Dinozaurii au aparut din cauza incalzirii globale

0
408
Incalzirea globala a dus la aparitia dinozaurilor
Incalzirea globala a dus la aparitia dinozaurilor

Incalzirea globala care s-a produs in urma cu 300 de milioane de ani a determinat un fenomen mai putin obisnuit: soparlele s-au transformat in dinozauri. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea din Londra, Marea Britanie, noteaza „The Daily Mail”.

Potrivit unui studiu realizat de acestia, axat pe Perioada Carbonifera a Erei Paleozoice, supercontinentul Pangea era intesat de paduri tropicale si de reptile. Incalzirea globala a transformat padurile tropicale in „insule” inconjurate de zone de desert.

Aceasta schimbare a fortat soparlele sa se adapteze la noile conditii de mediu – o clima mai uscata, afirma oamenii de stiinta britanici. In timp, aceste specii au evoluat, unele dintre ele transformandu-se in dinozauri, sustine cercetatorul Howard Falcon, care pune si evolutia mamiferelor pe seama incalzirii globale. „Fiecare grup a evoluat intr-un anumit sens, in acest fel crescand diversitatea speciilor”, a declarat Falcon.

„Din punct de vedere ecologic, este vorba despre un raspuns clasic la fragmentarea habitatului natural”, a declarat, la randul sau, profesorul de biologie Mike Benton de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie.

„Acelasi proces poate fi remarcat si astazi, acolo unde grupuri de animale sunt izolate, din anumite cauze, de -populatia-mama-„, a adaugat acesta. Profesorul Mike Benton a invocat in acest sens si observatiile facute in Galapagos de biologul Charles Darwin, considerat parintele evolutionismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.