Discutii intre Siemens Romania si Consiliul Judetean Alba pentru “energie verde” la Spitalul Judetean de Urgenta

Trei parcuri solare au fost anun?ate c? urmeaz? s? se construiasc? la Târn?veni, dar nu s-au f?cut
Discutii intre Siemens Romania si Consiliul Judetean Alba pentru “energie verde” la Spitalul Judetean de Urgenta
Discutii intre Siemens Romania si Consiliul Judetean Alba pentru “energie verde” la Spitalul Judetean de Urgenta

“Energie verde”! Aceasta ar fi solutia alternativa de asigurare a independentei energetice si de reducere a cheltuielilor de intretinere la Spitalul judetean de Urgenta Alba, dezbatuta marti, 12 februarie la sediul CJ de catre conducerea Consiliul Judetean – vicepresedintii Florin Roman si Alin Cucui, directori ai institutiei – si reprezentantii Siemens Romania – Claudiu Mititelu, director de dezvoltare al companiei.

Daca proiectul discutat se va si materializa, atunci potrivit specialistilor, putem vorbi de o reducere la jumatate a cheltuielilor de intretinere la Spitalul judetean – apa calda, caldura, iluminat, atat pe perioada iernii cat si pe perioada verii.

Acest lucru va fi posibil in urma unei investitii in panouri fotovoltaice de ultima generatie ce vor veni montate pe intreaga suprafata a cladirii spitalului (acoperis), iar proiectul are mari sanse sa se materializeze, in opinia lui Florin Roman, pana la sfarsitul anului viitor.

“Astazi la sediul CJ Alba, impreuna cu vicepresedintele Alin Cucui si directorii din cadrul institutiei ne-am intilnit cu reprezentantii firmei Siemens Romania, cu care am discutat despre oportunitatile pe care le ofera firma Siemens. Am inteles ca in citeva zile vom avea o scrisoare de intentie pentru o colaborare la nivelul Consiliului judetean, am discutat foarte multe proiecte si sunt sanse foarte mari sa se materializeze prin dotarea Spitalului judetean de Urgenta cu panouri fotovoltaice de ultima generatie pe intreaga suprafata a cladirii spitalului, in cadrul unui parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Siemens Romania, ALEA (Agentia Locala A Energiei Alba) si Consiliul judetean, pentru ca in acest proiect vrem sa includem si cativa tineri care vor lucra pe partea de cercetare.

Montarea acestor panouri presupune din punctul de vedere al specialistilor, o reducere la jumatate a cheltuielilor de intretinere, apa calda, caldura, iluminat, atat pe perioada iernii cat si pe perioada verii. Cautam solutii alternative, pentru ca cheltuielile de intretinere la spital sunt foarte mari si din punctul meu de vedere acest proiect poate fi materializat pana la sfarsitul anului viitor”, a declarat pentru ziarul “Unirea” vicepresedintele CJ Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *