Dosar penal in cazul legumelor si fructelor din Turcia infestate cu pesticide

Dosar penal in cazul legumelor si fructelor din Turcia infestate cu pesticide
Dosar penal in cazul legumelor si fructelor din Turcia infestate cu pesticide

Transportatorii neglijenti ai legumelor si fructelor din Turcia care au fost infestate cu pesticide s-au ales cu dosar penal, anunta Romania Tv, in urma unuia dintre scandalurile alimentare din aceasta saptamana.

Este vorba despre acei transportarori care au trimis alimentele infestate spre comericializare.

Aproape 10 tone de pere si ardei capia din Turcia, contaminate cu pesticide, au fost depistate in Romania, la inceputul lunii februarie, 365 de kilograme de pere fiind trimise spre comercializare.

Un transport de 3.342 de kilograme de pere din Turcia a fost depistat in 7 februarie, avand un buletin de analiza emis de laboratorul EuroLab Bulgaria, cu depasiri ale valorilor admise pentru pesticidele Carbendazim si Benomyl.

Ca urmare, precizeaza sursa citata, a fost declansata alerta prin sistemul Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAFF) si produsele au fost sechestrate in vederea distrugerii.

Inspectorii ANSVSA au constatat ulterior ca, de fapt, a fost distrusa doar cantitatea de 2.977 de kilograme, diferenta de 365 de kilograme fiind trimisa spre comercializare. Ca urmare, unitatea de depozitare a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 6.000 de lei si au fost anuntate organele de politie.

Tot in aceasta saptamana, s-au mai depistat pe piata alimentara din Romania un lot de macrou congelat infestat cu paraziti, lapte cu aflatoxina si pui cu salmonella.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente