Drum forestier de lux, in Maramures

0
388
Drumul forestier, realizat cu fonduri SAPARD, este mult peste unele drumuri naţional
Drumul forestier, realizat cu fonduri SAPARD, este mult peste unele drumuri national
Drumul forestier, realizat cu fonduri SAPARD, este mult peste unele drumuri national
Drumul forestier, realizat cu fonduri SAPARD, este mult peste unele drumuri national

Un drum forestier din Maramures a ajuns mai bun decat multe dintre durmurile judetene si nationale, in urma unei investitii de 800.000 de euro, realizate printr-o finantare SAPARD. Teoretic, drumul forestier din padurile Coasului duce spre… nicaieri, insa are montate semne de circulatie, rigole si podete, parapeti, canale, toate noi-noute. Mai mult, pentru ca autoritatile locale sunt extrem de mandre de respectivul proiect au montat bancute in locurile de popas si au amenajat cismele la izvoarele cu apa potabila, pentru ca „tot trecatorul sa se simta bine”.

Primarul din Coas, Sabin Rat, spune ca investitia a fost necesara pentru ca accesul in padurea din zona era dependent de conditiile meteorologice.

Viitorul sat de vacanta

Planurile de viitor ale autoritatilor locale este sa transforme zana intr-un loc de agrement. „Drumul forestier e important, pentru ca localnicii sa aiba acces in orice perioada a anului la cele aproape 1.000 de hectare de padure”, a explicat edilul, care a mai mentionat ca in zona s-au format deja 59 de parcele, care vor fi scoase la licitatie, si locul incepe sa semene cu un sat de vacanta. De asemenea, in zona se vor crea si cateva lacuri ce vor fi populate cu peste, pentru pescuitul de agrement. Acum, pe drumul forestier de lux se poate circula cu autoturismul, in conditii foarte bune, chiar si atunci cand ploua torential. Comuna maramureseana, deja experta in obtinerea finantarilor europene pentru reabilitarea drumurilor, a castigat recent inca un proiect, in valoare de un milion de euro, prin care se vor moderniza drumurile agricole din zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.