Echipa internationala de ingineri a GE Energy va dezvolta noua generatie de solutii energetice, ecologice

general electric, GE Energy,GE Energy a deschis un nou Centru de Tehnologie la Belfort, sediul european al companiei din ultimii 10 ani si centrul international de excelenta pentru productia de turbine cu gaz de dimensiuni medii. Noul Centru de Tehnologie va gazdui pana la 400 de ingineri din 15 tari diferite care se vor ocupa de dezvoltarea celei mai avansate tehnologii ce va permite clientilor sa faca fata provocarilor legate de mediu si de energie.

Ocupand o suprafata de 12.000 m2, centrul va deveni complet operational in luna septembrie 2009 si reprezinta o investitie comuna a GE Energy si Sempat”s (Societe patrimoniale du Territoire de Belfort) in valoare de aproximativ 25 milioane euro.

“In pofida actualei recesiuni economice globale, GE Energy continua sa investeasca in inovatie,” a declarat Ricardo Cordoba, GE Company Officer si Presedinte al GE Energy pentru Europa de Vest si Africa de Nord. “Inauguram noul nostru Centru de Tehnologie intr-un moment in care aproape toata lumea vorbeste despre provocarile din domeniul energetic si al mediului, cum ar fi cresterea cererii, efectele schimbarilor climatice si nevoia de a reduce costurile de productie a energiei. Viitorul apartine dezvoltarii celor mai avansate, mai eficiente si mai curate tehnologii; si toate acestea vor face parte din misiunea noului nostru centru.”

Deschiderea Centrului de Tehnologie consolideaza rolul pe care il joaca Belfort, in calitatea sa de cel mai important centru de excelenta al GE Energy la nivel global pentru productia de turbine cu gaz industriale. Construit cu sprijinul Sempat, Centrul de Tehnologie este dedicat managementului proiectelor clientilor din intreaga lume si cercetarii si dezvoltarii continue a tehnologiilor existente pentru turbine cu gaz.

Emmanuel Kerrand, director al Centrului de Tehnologie, a aratat ca unitatea este proiectata pentru a asigura “un mediu de lucru ultra-modern” personalului sau. “Valorificam expertiza echipei noastre europene de ingineri pentru a proiecta tehnologii noi, de ultima generatie pentru productia de energie, inclusiv turbine cu gaz performante,” a declarat acesta.

Noul Centru de Tehnologie reprezinta incununarea a 10 ani de investitii ale GE Energy in Belfort. De la stabilirea sediului sau european aici in anul 1999, GE Energy a devenit principalul exportator in regiune, avand in prezent 2.000 de angajati.

“GE Energy a devenit unul dintre principalii angajatori din regiune si unul dintre cele mai importante parcuri industriale,” a spus Yves Menat, managing director al parcului Belfort si CEO al GE Energy Produse Europa. “Fiind singurul producator de turbine cu gaz industriale din Franta, exportam 95% din produsele noastre, contribuind astfel la economia regionala, nationala si europeana.”

Unitatea din Belfort joaca un rol important in activitatile GE de productie a energiei la nivel global, prin producerea turbinei cu gaz Frame 6FA, o turbina cu gaz de putere medie, cu tehnologie avansata, produsa exclusiv in unitatea din Belfort. Aceasta tehnologie si-a dovedit eficienta prin cele peste doua milioane si jumatate de ore de functionare comerciala in Europa si in intreaga lume. Pentru a aniversa inaugurarea noului Centru de Tehnologie, GE Energy a expediat astazi, in mod oficial, turbina cu gaz Frame 6FA cu numarul 100, care se indreapta spre un proiect din Rusia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente