Eco-Lamborghini

Marca Lamborghini devine „verde” din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Firma producatoare a anuntat pentru Telegraph ca vor reduce emisiile de gaze cu 35 % pana in 2015.
Lamborghini
Reprezentantii Lamborghini au declarat ca au inceput lupta cu emisiile de carbon din momentul realizarii modelului Gallardo LP 560-4. Vehiculul, introdus anul trecut, emite cu 18% mai putine gaze.

Dar planurile „verzi” ale celor de la firma italiana nu se opresc aici. Ei doresc sa imbunatateasca combustia motoarelor, au in vedere fabricarea masinilor din materiale mai usoare si utilizarea biocombustibililor si a solutilor hibride.

Mai mult, la fabrica de automobile din Sant’Agata Bolognese, Italia, se construieste o centrala solara care va reduce emisiile de CO2 din productia masinilor, cu 20% pana in 2010. Dupa ce constructia de 17.000 de metri patrati va fi gata, acoperisul centralei va produce aproape 1.600 de megawati de energie solara pe an. Pentru a atinge beneficile maxime ale acestui proiect, acoperisul va fi izolat impotriva caldurii si frigului.

Un buget de 35 de milioane de euro pe urmatorii cinci ani este rezervat pentru ecologizarea firmei Lamborghini si a vehiculelor ce o reprezinta.

Sursa : Telegraph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *