Eco-Rom Ambalaje distribuie manualul “Invatam sa reciclam ambalajele!” in judetul Sibiu

Eco-Rom Ambalaje distribuie manualul “Invatam sa reciclam ambalajele! in judetul Sibiu

Sibiu, 26 aprilie 2012. Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, continua distributia manualului “Invatam sa reciclam ambalajele!” in toate scolile din judetul Sibiu. Astfel, toti elevii de clasele a III-a din judet beneficiaza de educare in domeniul colectarii selective si reciclarii deseurilor de ambalaje. Manualul a fost lansat in municipiul Sibiu, in decembrie 2011, in baza parteneriatului semnat intre Consiliul Judetean Sibiu si Eco-Rom Ambalaje.

Astfel, 3.300 de elevi din orasele Medias, Agnita, Avrig, Cisnadie, Copsa Mica, Dumbraveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Saliste si Talmaciu, dar si din 56 de localitati rurale din judetul Sibiu vor primi, in acesta saptamana, auxiliarul curricular editat si tiparit cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje si realizat sub egida Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului. Acestia se alatura celor 1700 de elevi sibieni care au primit manualele la sfarsitul anului trecut.

Scopul manualului este de informare si educare a elevilor din judetul Sibiu cu privire la colectarea selectiva si reciclarea deseurilor de ambalaje, in vederea formarii deprinderilor in gestionarea responsabila a deseurilor inca din scoala primara. Manualul “Invatam sa reciclam ambalajele!” va fi insotit de un material informativ destinat sprijinirii profesorilor in derularea cursurilor despre colectare selectiva si reciclare.

„Impreuna cu Sebastian si Daniela – personajele manualului nostru – avem incredere ca toti cei 5000 de elevi din judetul Sibiu vor invata cum se colecteaza selectiv corect si care sunt beneficiile reciclarii.” a declarat Dl. Sorin Popescu, Director General, Eco-Rom Ambalaje.

In 2011, sibienii au colectat selectiv aproximativ 1000 tone de deseuri de ambalaje. Cele mai mari cantitati reciclate au fost cele de hartie-carton – 388 tone, urmate de cele de plastic – 358 tone (dintre care 295 tone de PET), sticla – 243 tone si metal – 10 tone.

In prezent, peste 296.000 locuitori ai judetului Sibiu beneficiaza de sistemul de colectare selectiva pus la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje – dintre care mai mult de 272. 000 de sibieni au acces la pubelele colorate de colectare selectiva si aproximativ 24.000 sunt arondati sistemului de colectare selectiva cu saci.

Continua pe pagina urmatoare

„Localitatile Medias si Sibiu au fost printre primele din tara in care am introdus sistemul de colectare selectiva si ne bucuram sa vedem ca in fiecare an acesta se dezvolta din ce in ce mai eficient, confirmand importanta judetului Sibiu pe harta reciclarii, la nivel national.” a mai declarat Dl. Sorin Popescu, Director General, Eco-Rom Ambalaje.

Elevii claselor a III-a din Sibiu se alatura altor 40.000 de elevi din peste 40 de localitati urbane si rurale care invata ca hartia si cartonul trebuie puse in containerul albastru, plasticul si metalul in cel galben si sticla in containerul verde, cu ajutorul manualului “Invatam sa reciclam ambalajele!” realizat de catre Eco-Rom Ambalaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *