ECOlimpiada testeaza cunostintele despre reciclare a 9.000 de elevi

ECOlimpiada testează cunoștințele despre reciclare a 9.000 de elevi
ECOlimpiada testeaza cunostintele despre reciclare a 9.000 de elevi
ECOlimpiada testeaza cunostintele despre reciclare a 9.000 de elevi

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice aduce proiectul educational ECOlimpiada elevilor in scolile din Romania, unde 8.929 de elevi si 351 de cadre didactice s-au inscris in competitia ecologica si au solicitat auxiliarul curricular „Invatam sa reciclam ambalajele”.

Manualul educational este oferit gratuit de catre initiatorii proiectului in toate cele peste 159 de scoli inscrise in program, cu scopul de a intampina elevii cu noi informatii esentiale privind colectarea separata si reciclarea deseurilor de ambalaje.

Astfel, prima etapa a programului ECOlimpiada elevilor are caracter didactic si propune o serie de lectii educative despre protectia mediului inconjurator – in timp ce, in a doua etapa, participantii isi evalueaza cunostintele intr-un concurs de lucrari scrise.

Prima faza a programului se desfasoara pana pe 21 martie, cand toti cei 8.929 de participanti vor parcurge, sub indrumarea cadrelor didactice, manualul „Invatam sa reciclam ambalajele” si vor realiza cate o compunere cu principalele invataturi deprinse din auxiliar.

Aceste compuneri vor fi notate de catre invatatorii de la clasa care vor nominaliza cea mai buna lucrare in etapa finala a competitiei, inregistrand-o pe site-ulwww.colecteazaselectiv.ro. Aici, un juriu format din reprezentatii Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice si Eco-Rom Ambalaje realizeaza o ultima departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare si a temei propuse. Totodata, compunerile pot fi evaluate si prin vot unic, in perioada 20 aprilie – 10 mai.  La final, elevii care au redactat cele mai reusite lucrari, alaturi de cadrele didactice implicate, vor fi premiati.

Programul educational ECOlimpiada elevilor se desfasoara la nivel national inca din 2012 si isi propune familiarizarea elevilor din clasele a III-a cu procesul de colectare separata a deseurilor de ambalaje si cu cel de reciclare.

Datorita performantelor foarte bune inregistrate in primele doua editii, unde aproximativ 33.593 de elevi si 1.359 de cadre didactice din 58 de orase au raspuns pozitiv proiectului ECOlimpiada elevilor, programul continua si anul acesta, fiind extins in alte 29 de noi localitati din Romania. Regulamentul concursului poate fi consultat lahttp://www.colecteazaselectiv.ro/regulamentul-concursului-ecolimpiada-elevilor/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *