Economisiti cu pana la 50% din costurile apei calde

0
335

Mici schimbari in comportament au ca rezultat imbunatatiri majoreeco-shower.gif

Aproximativ 25% din costul facturilor pentru utilitati, in UK, reprezinta incalzirea apei, folosita la dus sau baie, pentru igiena. Se estimeaza ca in urmatorii ani cele mai importante emisii de CO2, provenite din uzul domestic al apei, va rezulta din folosirea apei pentru dus.
In vreme ce urmarim reducerea emisiilor de carbon din locuinte, mici schimbari in comportamentul nostru precum reducerea timpului petrecut in dus sau instalarea unor dispozitive de dus cu eficienta ridicata in ceea ce priveste economisirea apei pot reprezenta pasi majori in rezolvarea acestei probleme.
Actionand de acum in acest sens poate avea ca efect reducerea uzului apei calde in locuinte cu pana la 50% si economisi 12% din costul anual al facturilor la energie, ceea ce ar insemna atat reducerea costurilor, cat si a emisiilor de CO2 cu pana la 150kg pe an.
Timpul mediu pe care o persoana il petrece in dus este de 7 minute, ceea ce inseamna ca la un debit de 10 litri pe minut, reducerea cu 3 minute a timpului petrecut in dus ar economisi 30 de litri de apa pe zi. Anual, acest lucru ar insemna o reducere a apei consumate cu mai mult de 10,000 de litri.
Ecosavers Shower Timers au fost concepute special pentru a oferi un cronometraj simplu – prevazute cu alarma, vor incepe sa sune dupa timpul alocat, atragand atentia asupra faptului ca dusul trebuie sa ia sfarsit.
Pur si simplu pozitionati aparatul in dus, folosind dispozitivul de atasare cu care este prevazut, setati timpul si apasati „start”. Cand porneste alarma, opriti dusul – este atat de simplu!
Disponibil in forma de ratusca si de broasca, cronometrele de dus „Ecosavers” reprezinta un mod placut de a educa copiii, dar si adultii in ceea ce priveste importanta reducerii consumului de apa si de energie.
Din aceeeasi gama de produse, exista un monitor de dus si cronometru care permite utilizatorului sa-si seteze un anumit nivel pentru consumul de apa, alarma declansandu-se atunci cand se atinge acel nivel. Ecranul acestui aparat indica timpul de cand sunteti in dus, cantitatea de apa folosita, precum si ora, avand si un ceas incorporat. Va poate ajuta sa masurati cantitatea de apa folosita de fiecare data cand faceti dus si sa comparati volumul de apa intre dusuri.

Sursa: www.4ecotips.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.