Efectul de incalzire globala, in atentia tinerilor craioveni

Colegiul National „Carol I”, in colaborare cu Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii din Craiova si Grupul Scolar „Beethoven”, initiaza, pe 28 martie, la ora 20.30, o activitate pe plan local a proiectului global Earth Hour.
incalzirea globala
Aceasta va consta intr-un mars simbolic de la prefectura pana la universitate, ca semn al solidaritatii cu celelalte 2.712 orase implicate deja in proiect, si se va incheia cu o prezentare a acestei actiuni pe plan global. Efectul de sera nu mai poate fi ignorat si, prin campania Earth Hour (Ora Pamantului), initiata de WWF (World Wide Fund for Nature), o organizatie internationala independenta care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, se spera sa se obtina un miliard de voturi pentru a fi prezentate la Conferinta Globala a Schimbarii Climatice. Stingand lumina pentru o ora, fiecare cetatean va vota pentru incheierea unui acord pozitiv la Copenhaga, ce va contribui la ameliorarea efectului de incalzire globala. In anul 2007, pe 31 martie, 2,2 milioane de oameni din Sidney au stins luminile in mod simbolic pentru a alerta intreaga lume ca trebuie sa se ia masuri impotriva incalzirii globale. In 2008, evenimentul a antrenat 100 de milioane de oameni din 35 de tari. Campania se desfasoara acum tot la nivel global, 83 de state anuntandu-si participarea pana in prezent, pe masura ce au realizat puternicul impact al acestei actiuni.

In Romania, pana acum, si-au anuntat participarea orasele: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Tulcea, Botosani, Brasov si Cluj-Napoca.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *