Parlamentul european a adoptat legea care obliga statele UE sa realizeze economii de energie

Parlamentul european a adoptat legea care obliga statele UE sa realizeze economii de energie

Parlamentul european a adoptat marti o lege care obliga statele UE sa intocmeasca programe de economisire a energiei in sectorul public si constrange toate marile companii sa realizeze audituri energetice, transmite AFP.

‘Aproband directiva asupra eficientei energetice, Parlamentul european a adoptat un pilon care lipsea in strategia europeana de lupta impotriva incalzirii climatice’, ceea ce in plus ‘va reduce semnificativ costurile tot mai mari ale dependentei noastre fata de importurile de energie, ce s-au cifrat la 488 miliarde de euro in anul 2011’, a afirmat eurodeputatul ecologist luxemburghez Claude Turmes, care a sustinut textul in Parlament.

Legea obliga statele sa renoveze 3% din suprafata la sol a cladirilor administratiei centrale, iar din luna martie 2013 fiecare tara din UE trebuie sa-si fixeze obiective nationale de eficienta energetica. Companiile energetice vor trebui sa realizeze in fiecare an economii de energie echivalente cu 1,5% din vanzarile lor si toate marile societati vor fi supuse odata la patru ani unui audit energetic ce va fi realizat de experti independenti.

Statele membre UE vor avea la dispozitie 18 luni pentru a transpune prevederile directivei europene in legislatiile nationale. AGERPRES

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente