Electrica este gata sa cumpere turbine eoliene cu peste 4 milioane euro bucata

Electrica este gata sa cumpere turbine eoliene cu peste 4 milioane euro bucata

Compania de stat Electrica este pregatita sa cumpere turbine eoliene cu peste patru milioane euro bucata pentru cele doua parcuri eoliene care vor fi finalizate in 2012.
Sursa: Reuters
Astfel, compania are alocate circa 63 milioane euro pentru achizitionarea celor 15 turbine, cu o capacitate de 3 MW fiecare, care vor fi utilizate pentru parcul eolian din comuna Frumusita, judetul Galati, potrivit unor informatii furnizate de catre oficialii companiei in cadrul unei dezbateri pe tema energiei verzi, organizate de MediaUno. Potrivit lui Vladimir Barbu, director in cadrul Electrica, valorile financiare prezentate sunt maximale.

Compania de stat intentioneaza sa cheltuie circa 190 milioane euro pentru doua parcuri eoliene, cel de la Frumusita (Galati) si din Chirnogeni (Constanta). Potrivit oficialilor companiei, compania are circa jumatate din aceasta suma, ramasa din privatizari. Restul de jumatate, cel mai probabil, va fi obtinut din credite bancare.

Parcul de la Frumusita va avea o capacitate de 45 MW, compania avand deja autorizatia de constructie si fiind semnat contractul de racordare. Parcul de la Chirnogeni va avea o capacitate de 48 MW sau de 51 MW, investitia fiind, in primul caz, 95 milioane euro si 105 milioane euro in al doilea. Studiul de racordare pentru cel de-al doilea parc este avizat de Enel si Transelectrica, potrivit oficialilor companiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente